torsdag 20 april 2017

Händelserik torsdag

Började dagen med en sen frukost...

Sen följde både jag och maken med sonen till ungdomslägenheten i Sollentuna som han blivit erbjuden, men förlorar då två års kötid om han tar den...( han har sju års kötid nu)

Själva rummet på 22 m2 , var väl sådär. 

Nu har ju sonen troligtvis en provtjänst på sitt nya jobb, så möjligheten att hyra den här lägenheten nu är nog ganska liten (antar att Sollentunahem kräver en fast anställning), men om ett halvår kanske något liknande dyker upp?

Vi åkte vidare till Solna centrum, för där finns Tavex, där jag kunde beställa Ukrainsk valuta, som inte Forex eller Change group på MoS hade. En vecka skulle det ta att få den valutan, så då ska jag väl hinna få den innan vi åker till Kiev den 9 maj!
Sen bidde det fika på Waynes coffee!

8 kommentarer:

BP sa...

Alltså lägenheten är ju inte som er i Frösunda, men jag tyckte att den var helt ok. Men förstår mig inte på det där med bostadskö. Har liksom aldrig behövt stå i den om man säger så. Eloge för sonen - eller hans föräldrar - som ordnade att han uppenbarligen är med i rejset.

Men när jag såg skylten "Edsbergs Centrum" så suckar jag bara... Världens ände liksom...

FREEDOMtravel sa...

Det kan ju vara skönt att ha med lite kontanter (betala första taxiresan osv). Men dessutom kan man ju både ta ut i bankomater på plats och betala med kort.

Comsi comsa sa...Det enda jag känner till är telefonköer, hihi... Det ordnar sig nog med lägenhet och kanske behöver man inte hoppa på förta erbjudandet eller vad vet jag.... :)

Kram och godmorgon! ♥

Ama de casa sa...

Så bra att sonen åtminstone har fått ett erbjudande - då finns det ju hopp!

Snart Storschlager alltså! Härligt! Anders ser särskilt fram emot det här, han kan knappt sjå sig... :-D

Ami sa...

Hoppas det löser sig med lägenhet för honom på ett eller annat vis!
Kram

znogge sa...

Det är inte lätt med lägenheter i huvudstaden med omnejd. Sonen har hyrt i andra hand på olika ställen men nu hyr han en lägenhet av arbetsgivaren som i sin tur hyr den av en fastighetsägare. I dag bor han på Söder och betalar 13000/månad. Tufft på en inkomst även med en okej lön. Hoppas sonen ska hitta något passande.

Trevlig fredag!

Villa Frejas bokblogg sa...

Inte lätt att hitta boende. Alla dessa köer. Håller tummarna.

Ditte sa...

Klurigt med boendet och trist att förlora kötid om sonen tar den. I väsby var det förr så att man bodde i en "ungdomslägenhet" och samtidigt stod i kö för man fick inte bo i ungdomslägenheten om man var över 25. Vår dottter pluggade så vi som föräldrar fick gå in och garantera hyran.
Hoppas det hela ordnar sig.
Spännande med Kiev och visst är det bra att ha lite kontanter när man kommer.
Önskar dig en trevlig jobbnatt.