söndag 5 maj 2024

Skyltsöndag


 Börjar dagens skyltsöndag som bloggkompisen BP håller i med denna skylt, idag är det nämligen den internationella barnmorskedagen!

Sen ett collage från fredagens bokcirkelträff där vi diskuterade denna bok...
Folk som sår i snö. En annorlunda bok som jag gav 3 av 5 stjärnor, tyckte den var tråkig i början, men blev sen fast! En bok om socialrealism som ändå författarinnan lyckats få in mycket humor i !


VINNARE AV ÅRETS BOK 2023!

Ingen ska komma och berätta för Máriddja när hon ska dö och ingen kan dra ur 85-åringen sanningen om cancerdiagnosen hon fått.  

Särskilt maken Biera måste hållas ovetande. Den enda hon kan anförtro sig åt är Siri, en växeltelefonist i den nya telefonapparatmaskinen som gubben skaffat bakom hennes rygg.

Kajs mamma är död utan att ha yppat sin hemlighet. Kan Norrbotten ge Kaj en plats att slå rot och kommer Mimmi våga be honom om det hon längtar efter mer än allt? För sägnen säger att ingenting får kallas vid sitt rätta namn för då kan allt gå förlorat.

Det börjar med andra ord bli hög tid att tjuvskjuta en älg. Och tända på en lada.

TINA HARNESK (född 1984) arbetar till vardags som biblioteksassistent och bor på ett berg utanför Arvidsjaur med sin man och barn. Hon är uppvuxen i Jokkmokk. Folk som sår i snö är hennes debut.

 

"Med en alldeles egen ton kärv, rolig, sorglig, vacker och med en 85-årig hjältinna att älska!"

- Ur juryns motivering, Årets bok .

Härliga skyltar som jag kan relatera till, inte minst idag när vi hade lilla familjen och yngsta sonen med flickvän här på middag ( vi beställde hem pizza och sushi, perfekt denna söndag när min man jobbade halva dan, och farmor Susjos var lite trött efter en hektisk helg) 
Farmor var verkligen favoriten idag för Samuel, de andra vuxna hade inte en chans, tyvärr fick jag knappt bära på lillebror för Samuel!  Vi har lekt idag ,Samuel och jag, med alla bilar och med fammos dalahästar.  När pappa sen satte på Samuel tröjan när de skulle hem så tog han av sig den igen, för det var "fammo" som skulle sätta på tröjan! ;-) Lilla hjärtat!

Ny vecka på gång, och inte vilken vecka som helst, nu börjar Eurovision Song Contest veckan!!! Vi flyger till Malmö samma dag som semifinal 1 sänds, dvs på tisdag, så jag har hela måndagen på mig att packa! 


6 kommentarer:

BP sa...

Så kul att se att du då verkligen INTE hade tråkigt denna gråa söndag. Förstår att Samuel älskar sin fammo, och det på internationella barnmorskedagen:-)
Collaget du gjorde från bokcirkelträffen är helt underbar. Så skönt att se att det liksom aldrig går någon nöd på dig;-) Helt underbart:-)

Tänkte på dig igår redan när Guldkryckan hade fått för sig att ESC finalen var just igår. Men då svt och tv4 är på bettet båda vet jag att finalen går på lördag och första semin går på tisdag.

Önskar dig redan nu en härlig vecka! Ser mycket fram emot dagliga rapporter om man säger så:-)

Tusen tack för en sprudlande Skyltsöndag och länken:-)

Znogge sa...

Vilken bra och trevlig helg du har haft och så mysigt att vara favoriten! Det värmer verkligen i hjärtat <3
Nu väntar en spännande och hektisk vecka för dig men hoppas det blir härliga dagar i Malmö.

Kram och glad måndag!

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och så bra att uppmärksamma Internationella Barnmorskedagen.
En trevlig helg blev det ju och så fint att umgås med Samuel och hans lillebror. Härligt med den fina kontakt du har med Samuel.
Förstår att du laddar inför Malmö och säkert blir det en fantastisk upplevelse.
Kram

Guldkryckan sa...

Fint att vara en favorit, det värmer ju hjärtat.
Helt underbart. :)

sv: känner igen det där, det "försvinner" ibland...knepigt minst sagt.

Ha en fin måndagskväll.

Paula sa...

Grattis på barnmorskedagen i efterskott! Och en farmordag fick du också som bonus! Ojoj när storebror blir sotis, men det är sånt som händer mellan syskon, kanske var det samma för dina grabbar när de var små? Boken ja, vet du, jag började lyssna på den men gav upp! Det är inte många som känns så jobbiga eller trista, men den här kom jag inte in i alls...
Lycka till i Malmö nu, jag bara hoppas allt går städat till, inga demonstrationer och oroligheter, även dalapolisen har skickat förstärkningar ner till Malmö.Kramen

Hannas krypin sa...

Snygga skyltar du bjuder på. Vad trevligt att boken som började lite tråkigt ändå kunde fånga ditt intresse. Tycker den låter väldigt lovande faktiskt.