lördag 11 maj 2024

Malmö ESC veckan fredag





Äntligen kom våra favoriter från Irland ( nåja, de bor i London) för att se finalen i ESC! Det var här i  Malmö, då det hela började för oss, med den första ESC, och då vi träffade våra ESC vänner 2013. Jag har bestämt att detta blir min sista ESC , då min hörsel gör att jag inte tycker det är värt detta längre, tyvärr. Men så fantastiskt att få träffa dem igen! Mycket prat och öl, sen vidare från Euro village till en fantastisk italiensk restaurang innan de åkte tillbaka till Köpenhamn där de bor över ESC. Vi fick en heldag med dem , och som vi skrattat och ätit och druckit gott, så mysigt! 

I morgon är det dags för den stora finalen, och jag skulle bli förvånad om inte Kroatien tar finalplatsen! 


 Elisamatilda fem en fredag får jag ta  senare, nu är jag tillbaka på hotellet  i Malmö och behöver sova, vi hörs! 

8 kommentarer:

BP sa...

Härligt att se dina vänner från Irland och som du var hos när de gifte sig. De serut att må lika bra som du och schlagerväninnan.

Sedan blir jag faktiskt lite ledsen över att du inte vill följa ESC/Mello framöver. Trodde att nu när implantatet hade justerats att det var lättare för dig att höra, men... Jag är faktiskt riktigt ledsen, men du kanske hinner ändra dig. Hoppas verkligen på det. Gissar att även schlagerväninnan hoppas...

Personligen hoppas jag att Kroatien vinner faktiskt. Tycker det var bästa låten som hade allt... men jag är ju tondöv sägs det;-)

Många varma ESC-kramar:-)

Anna i Portugal sa...

Ett tungt beslut för dig förstår jag. Att din hörsel är avgörande för beslutet är så klart extra tråkigt då du inte kan påverka det. Hoppas du ändå känner att var sak har sin tid och kan se fram emot andra aktiviteter och hobbies.

Guldkryckan sa...

Trist att detta med hörseln ska ha en sådan påverkan, jag förstår dig dock.
Har ju liknande problem, går inte på krogen med jobbet tex, efter en kvart hör jag inte någonting av vad folk säger,

Ha nu en fin avslutning på denna Eurovision.

femfemman sa...

Synd på din hörsel. Men tolv år med Eurovision. Wow!

Znogge sa...

Vilken härlig dag det blev och så mysigt att ni fick träffat era vänner dessutom. Lite tråkigt att det blir din sista Eurovision men jag kan förstå att din hörsel är en viktig faktor där.
Var bor ni någonstans om jag får fråga?
Själv hoppas jag inte på Kroatien men många verkar tycka den är bäst, dock inte jag. Har ingen direkt favorit men tycker Israels bidrag är bra. Att inte Sverige vinner är jag helt säker på. Tycker vårt bidrag är lite platt och känns lite omodernt med tanke på en del andra länders. Nåja, det är en smaksak så klart och självklart sitter jag bänkad i kväll.

Kram och god lördag!

Hanneles bokparadis sa...

Trevligt det ser ut, lugnt sa de i tv. Du får fixa tv-träff hos dig nästa år 📺

Ditte sa...

Vilken lyckad dag! Och extra roligt förstås att träffa era irländska vänner. Vad gäller Kroatens bidrag så är det nej för min del. Och vad Irland vill fattar jag inte. Känns som om det vill till att styra ut sig så mycket som möjligt. Få melodier har fastnat i mitt huvud. Gillar dock Israels bidrag. Och Sveriges. Jodå, det finns några till...Låtar som jag kan komma ihåg.
Väldigt trist med din hörsel men förstår ditt beslut. Och många fina år har det blivit.
Önskar dig en fantastisk kväll denna finaldag.
Kram

Paula sa...

Guldmedalj till er som orkade både stå och lyssna så himla länge! Finns inte i min värld, Vi har ju ibland konserter på Magasinet med ståplatser, typ 3 timmar, skulle aldrig palla. Men du har ju rutin sedan många år, fast kanske har ni oftast fått sittplatser iaf.
Hoppas du kom helskinnad ur bubblan, tror du behöver mer än en natts sömn för återhämtning, men det var det säkert värt. Det ser alltid lika skoj ut när du visar dina foton! Kram