fredag 13 september 2024

Fem en fredag


 Äntligen är jag på bättringsvägen, så i natt tänker jag jobba. Har just varit ute på en promenad i det sköna vädret. Tyvärr kom min man hem och känner sig sjuk nu...vi som ska ut och resa på måndag!

Nåja, det är några dagar kvar tills dess. Elisamatilda kör vidare med sin "fem en fredag", denna vecka med temat :Känslostatus

1. Hur känns det i kroppen?

Håller på att återhämta mej från en jobbig förkylning.

2. Hur känns det i huvudet?

Det hänger med!

3. Hur känns det med en ny säsong?

Om man menar hösten så känns det sådär, sommaren går ju alltid för fort. Men visst, härliga höstfärger och soliga dagar gillar jag, men inte att det är mörkt när jag ska cykla till jobbet, och längre fram även mörkt när jag ska hem på morgonen...det är inte kul.

4. Hur känns det efter idag (eller igår om du svarar tidigt)

Haft en lugn dag med brunch på balkongen och en promenad, för mej börjar ju jobbet ikväll...har ju ett nattpass framför mej.

5. Hur känns det med helg?

Jag ska ju jobba i natt, så det känns inget särskilt med helg, men har en stundande semester framför mej, det känns bra!

12 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

lätt att bli förkyld den här årstiden när det är både varmt och kallt. jag gillar hösten , men tycker alltid att sommaren är för kort. och jag vill inte dra på mig kläder. sandaler och tunna byxor och klänningar räcker. och mörkret piggar inte upp, direkt. håller tummarna för att ni kommer iväg på er resa!

femfemman sa...

Hoppas att förkylningen går snabbt över. Är väl säsong för förkylning nu. Tycks så iaf. Hösten är fin. Dagtid. Kram

BP sa...

Det är så många som är förkylda just nu, men vi reagerar "friare" nu jämfört med hur vi betedde oss under pandemin. Hoppas att din man kryar på sig tills på måndag, du hade inte behövt dela mid dig till honom;-)
Jobbar man natt eller är pensionär så känns helger inte ett dugg speciella. Annars är det för resten av den arbetande befolkningen;-)
Önskar dig en lugn natt!

Znogge sa...

Höstförkylningar verkar vara vanliga nu men det är väl så när alla träffas igen efter semestrar. Skönt att återhämtning är på gång.
Vår och sommar är mina årstiden så charmen med höst och vinter har jag svårt att förstå men alla tycker olika.
Hoppas arbetsnatten blir bra.

Kram

Guldkryckan sa...

Skönt att du börjar bättra på dig men sabla osis för din make där, hoppas allt ordnar till sig till på måndag så ni kommer iväg.

Fortsätt krya på er nu och ha en så fin helg ni kan.

Hanneles bokparadis sa...

huvudet på topp är toppen

Äventyret framtiden sa...

Förhoppningsvis så blir din man frisk i ett huj så ni kan resa, vilket jag antar att ni gör ändå men det är skönt att vara frisk sådana stunder.
Ha en fin natt!
Kram

Paula sa...

Ibland tror jag att du drar till dig förkylningar som en magnet! Kanske är du extra utsatt med jobbet du har? Himla trist iaf, hoppas nu att ni är krya tills helgen är över. Har nog missat vart ni ska åka, ska kika om du skrivit något om det. Nu hoppas jag att du vilar ut efter nattpasset och vaknar utvilad och frisk. Kram

PROFESSORDEUTSCH sa...

Wow, semester kvar...smart, då förkortar man hösten!
Ha en fin helg!

Kina sa...

Hoppas din jobbnatt blir lugn och att din man kryar på sig till resestarten! Ha det gott!

LillaSyster sa...

Håller tummarna för att ni kommer iväg och är pigga så att ni kan njuta av semestern.

Ditte sa...

Skönt att du nu är på bättringsvägen. Och en stundande semester är ju alltid lekande. Kram