torsdag 27 mars 2014

Dallas Buyers Club

Att ha fredag på en torsdag( ska nämligen jobba hela helgen) betyder att det ofta är väldigt tomt på ställena. Vi åt en tidig middag på Jensens Böfhus i Kista...
...för att sedan sitta i en nästan tom biosalong- det var bara två till i salongen!
Filmen vi såg var "Dallas Buyers Club", äldsta sonen har berättat så positivt om den, och då inte minst Matthew McConaughey som har huvudrollen i filmen, och fick en Oscar för bästa manliga huvudroll 2013 för just den filmen, liksom Jared Leto, som fick en Oscar för bästa manliga biroll! Och de var verkligen värda sina statyetter- fantastiska rollprestationer i en tuff film där jag både skrattade och fällde en tår. 
Filmens handling är verklighetsbaserad, foton och texten nedan är lånad från SvD, hela recensionen här!

Jared Leto och Matthew McConaughey.
 

1985 är Ron Woodroof en knarkande, promiskuös elektriker som extraknäcker som rodeocowboy och fifflande vadhållare. När han vaknar upp på det lokala sjukhuset efter en kollaps möter läkare upp i munskydd och handskar. Han får beskedet ”fullt utvecklad hiv/aids” och spås ha 30 dagar kvar att leva.

4 kommentarer:

Blåklinten sa...

Känner igen fredagskänslan på torsdagar. Folk tittar så konstigt på mig när jag på en torsdag säger " Idag är det fredag". Men för mig är det ju det. Hi, hi.

Den filmen måste vi se.
Har faktiskt aldrig hört talas om den men sånt berör mig väldigt mycket.

Önskar dig en trevlig helg!
Och kämpa på i WF.

BP sa...

Ja ni slapp verkligen att trängas på den restaurangen. Visste inte att Boefhus även finns i Kista. I stan finns ju en och det är alltid långa köer för att komma in.

Ama de casa sa...

Den filmen är jättebra! Han Matthew (som jag aldrig lär mig efternamnet på) är verkligen duktig. Och han tål att tittas på också. Åtminstone i vanliga fall :-)

helga sa...

Det kan vara fördelen med att jobba skift. Just nu går jag en kurs på dagtid och det leder till trängsel på bussar o tåg bl a.