lördag 28 maj 2016

Middag igen och blomsterbekymmer

De lediga helgerna vi har tillsammans blir uppbokade snabbt. Så idag var det dags för att träffa sonen med flickvän och hennes föräldrar, som vi träffade för första gången i vintras hemma hos dem på Vendelsö.

Det blev repris av gårdagens middag, fast denna gång kunde vi grilla kycklingen utomhus. Kom också ihåg att ta ett foto på den knäckiga rabarberpajen.

Se sån fin rosenbuske vi fick....de vet alltså inte att jag eller min man har några gröna fingrar, vart planterar man en sådan buske..fixar den en skuggig plats på vår framsida tro?  Igår fick jag en massa blommor också, bl.a en tomatplanta...är lika förvirrad där...hur ska jag göra med den lilla plantan tro?!

11 kommentarer:

znogge sa...

Ut med rubbet med tanke på att det snart är sommar och så lagom med vatten ;-)

Kram

TantGlad sa...

Tomatplantan kan du ta ut, och ställa mot någon vägg där sol finns. Stöd plantan med någon pinne el nåt.

Kram på dig

Ama de casa sa...

Om du behöver beskära den där rosenbusken framöver så ställer säkert Anders upp och hjälper dig. Haha! :-D

Rabarberpajen såg väldigt mumsig ut :-)

Kolonilotta sa...

Ut med rosbusken i solen eller halvskugga! Tomatplantor vill ha massa sol och en skyddad plats från blåst.
Lycka till! :)
Kram

House and Garden by Bia sa...

Så vacker ros !
Kul att träffa sonens flickväns föräldrar ;))
Kanske missförstod du mej lite med bloggandet, jag tycker fortfarande att det är kul, men det verkar som instagram har tagit över "bloggandet" för många och det tycker jag är tråkigt ! Och jag kan ju bara tala för mej själv och sen jag började med instagram har mina kommentarer från mina bloggvänner minskat och även statistiken på dom som kikar in !...har över 100 följare på instagram och det tycker jag är kul förstås och det är även kul att instagramma men att bloggen skulle bli lidande hade jag inte kunnat föreställa mej ;))...oj det blev mycket utlägg , hihi...du kanske förstår mej bättre nu, hihi...
Kul att du kikade in ;)
Bia

znogge sa...

Börja med att vattna den så löser det sig ;-)

Kram och glad mors dag!

Ditte sa...

Trevligt, trevligt! Och god mat igen! Ja, livet ska vara en fest! Och dte kan det ju var på olika sätt.
Vackra blommor! Råd har du fått så det kommer säkert gå bra med att upprätthålla liv i dem. Och kom ihåg att prata med dem dagligen.
Kanske ska tomatplantan senare befrisas från "tjuvskott" men där har nog andra mer handgripliga råd att ge.
Trevlig söndag! Kanske vilodag?

Susanne sa...

Jättemums för pajen.

Anni sa...

Så gott och trevligt det såg ut, både här o i förra inlägget! Rosen tycks vara en liten krukros, den kan du njuta av inne ett tag till, sedan planterar du ut den. Och den vill helst planteras så den får några timmars sol varje dag.
Tomaten behöver stå soligt och vindskyddat, kräver säkert stöd när den drar iväg. Större kruka är viktigt så du inte behöver vattna vareviga dag och när du planterar om den kan du sätta den djupare än den satt innan för det bildas rötter även på stammen. Tjuvskott är de små skott som kommer fram där bladen sitter fast i stammen, de kan du ta bort så de inte tar kraft, men det är faktiskt inte livsviktigt.

BP sa...

Ja, det är väl tanken som räknas;-) Rosenbusken - ingen idé var den skulle/borde trivas bäst. Skulle nog troligen låta den vara kvar i korgen och placera den i solen på altanen.

Tomatplantan - det vet jag. Låt även den sitta kvar i sin kruka om den är stor. Om inte plantera om den i en riktigt stor kruka och placera plantan på den soligaste platsen du har på din tomt. Lovar dig att du kommer inte få se en enda geting i närheten av den.

Vi har heller inga gröna fingrar, men jag minns när vi hade megakrukan med tomatplantan på balkongen. Som sagt inte en geting och de godaste tomaterna vi någonsin ätit till och med oktober månad.

Emma, Sol som sol? sa...

För guds skull, låt inte den där Anders komma i närheten av någon planta!!!

Tomater vill ha mycket sol, värme och vatten. Precis som rosor, egentligen.