onsdag 18 maj 2016

Post Eurovision Depression

Livet blir lite tomt och mindre glamouröst efter en hel vecka i ESC -yra. Så jag ger mej inte,  måste få njuta av lite fler bilder från den gångna veckan...så håll till godo! Här är vi på väg in till stan för öppningscermonin första kvällen, vår vän Micke träffade vi för första gången i London,då vi skulle hälsa på John och Kevin som vi träffat på vår första ESC i Malmö. Det visade sig att Micke är lika tokig i schlager som vi, det är bl.a han som ordnar den privata "schlagerfesten" varje år på lördagen då svenska melodifestivalfinalen går av stapeln, och har gjort det i säkert 20 år!

Den här killen bakom mej, Ali, kom från Australien ( och åkt hit till Sverige bara för ESC!), och kände en annan kille från Australien som vi träffade i Wien! Snacka om att schlagervärlden är liten!

Vi är absolut inte bland de yngsta i schlagervärlden,snarare tvärtom... men Berit och Hasse har varit med ett tag längre än vi i ESC-"branschen", detta var deras 13:e ESC!!!! Vi brukar träffa dem runt omkring i Sverige på deltävlingar i mello, och det är faktiskt tack vare Hasse som vi började åka runt till en deltävling varje år ( de åker runt på alla!!!). Hasse är kollega till min man på SAS, och det var min man som berättade om Hasse och hans melloresor, där fick jag idén att också åka ut i landet på EN deltävling, det var så det började! Det dröjde inte länge förrän vi träffade på dem, tror det var första gången i Örnsköldsvik 2007 kanske...så vi har setts ett par gånger, men nu var det första gången vi sågs på hemmaplan i Stockholm!

På Euroclub en kväll fick jag tillfälle att gratulera Edward af Sillén för den fantastiska show som de bjöd på i Globen, det är han som är regissör och skriver manus med lite hjälp förstås. 


Vad är det som österrikiska Zoe blir så glad över?


Jo, alla på dansgolvet vinkar till henne och sjunger med i hennes låt "Loin d´ici".Som ni ser är det nästan bara killar i publiken, ESC är såååå populärt i gayvärlden!

Här fick vi till en bild med populära Zoe, som är 20 år gammal och kommer från Wien. Hennes pappa är en känd och framgångsrik musiker och tillsammans med honom har hon skrivit årets Österrikiska bidrag till ESC. Att hon sjunger på franska är ingen slump, hon har hela sin skoltid gått i franska skolan i Wien. (info från eurovision-appen)

I baren på Globen träffar vi på en transvestit som visst varit med ESC år 2007 ,då han (som kallar sig DQ) sjöng låten "Drama Queen" för Danmark, men slogs ut i semifinalen.

På en restaurang vid Globen på väg till semifinal nr 1 ser vi ett känt ansikte från röda mattan, och han är snäll och ställer upp på ett foto. Ja, ni ser väl att det är Polens Michal Szpak,det du Ama,min schlagervän i Spanien...två bilder på polacken!

Här är vi med Stian från Norge till vänster, han träffade vi första gången i Malmö 2013, och till vänster har vi svenska Johan, som varit på 7 st ESC!

Tror vi har Irlands Nicky Byrne på scenen här.

Så här ser ESC -året ut. Nu är vi inne i Post Eurovison depression....suck!
Halsont och deppigt värre alltså. Ordnade vikarie till kvällens IW-pass. Varit in till stan för date med min audiolog innan jag snabbt åkte hem till soffan och vilar vidare. Ipren och varmt te är det som gäller nu. I morgon ska jag visst börja jobba igen!

11 kommentarer:

znogge sa...

Kan tänka mig att en sådan vecka tar på krafterna! Lite som att luften går ur en när det plötsligt är över.

Hoppas återgången till jobbet blir behaglig.

BP sa...

Fortsätt du bara med inlägg från ESC, för inte vill jag att du lider av post ESC depression inte;-)

Det är ju ungefär som efter ett EM eller VM i fotboll för mig, fast där kan man ju inte ta sådana fräcka bilder som du lyckats med;-)

Det syns verkligen att du/ni har haft kul. Roligt också att träffa på gamla vänner år efter år. Ett perfekt sätt att hålla kontakten på!

Ama de casa sa...

Jag kan inte annat än att applådera dig och alla dina vänner som är så otroligt entusiastiska inför detta! Jag kan ju rekommendera att titta lite på webben - och dina egna bilder! - när abstinensen blir för stor... :-)

Tack så jättemycket för bilden på en av mina favoriter! :-)

Jag ser gääärna fler bilder!

TantGlad sa...

Tycker det bara är kul att se bilder från detta härliga evenemang.
Ps......Tycker stråååålar på ALLA bilder. Så tjusig och elegant du är.

Kram.

Ditte sa...

Jag blir entusiastisk över din glädje och är så tacksam och glad över att du delar med dig av det du upplevt.
Och att känn i igen alla....
Och kommer det fler bilder så är det bara bra. Jag behöver upprepningar för att lära mig.
Jag har i Stockholm problen med att t.o.m. känna igen medlemmarna från ABBA, Stenmark och Björn Borg. Några kändisgrannar från Söder har jag efter 12 år där lärt mig känna igen och så till den grad att jag hälsar och de brukar fråga om vi känner varandra...
Det gäller ett fåtal.
Vila dig nu i form och krya på dig.

Days by Johanna sa...

Så härlig abilder och många härliga ESC vänner ni fått genom åren! :) Hoppas det går bra och jobba idag..

Ja jag är glad Hugo sitter still, men bilen lockar så det är nog det. Detta är tredje gången han blir klippt hihi, så han börjar få in vanan nu :)

Rantamor sa...

Vilken vecka du och din väninna har haft i Stockholm, och så många kändisar ni har träffat och det bästa ni har ju knytit så många nya och gamla bekantskaper.
Heja er.

Tjingelingen från Rantamor och krya på dig nu.

Gerd ♥ sa...

Snacka om Schlagerdrottningen herself ♥
Du verkligen strålar av glädje och lycka.
En intensiv vecka hänger verkligen kvar. Jag hade en intensiv vecka i Taizé och dessa sånger ljuder i huvudet hela tiden.
Ha en fortsatt go torsdag, kram ♥

House and Garden by Bia sa...

Ja nu dröjer det ett år till nästa gång, hihi...
Du får krya på dej !!
Må så gott!
Kram bia

Comsi comsa sa...


Jag har missat detta inlägget... Du har många fina bilder och minnen, men visst blir det tomt efter en sån vecka. En stor extra kram till dig ♥

Anni sa...

Ler stort åt inlägget, men lider med dig och din förkylning.