lördag 18 juni 2016

Bästa dagen...

...är  när man har fyra veckors semester framför sig! 

Ute regnar det ,kan man säga...det har det visst gjort hela dagen. Här inne brinner ljusen och på TV försöker Portugal förtvivlat göra mål på Österrike!


Sista natten på jobbet blev inte det minsta lugnt, tror det föddes 7-8 barn under natten. Jag bistod vid två av dem, faktiskt små barn, knappt 3kg tunga, en pojke och en flicka. Båda mammorna hade en släng av havandeskapsförgiftning,och då finns ju större risk för placentainsufficiens = försämrad moderkaksfunktion, och då växer ju barnen inte lika bra. ( någon här frågade om det var så att barnen som föds idag blir större och större, och visst är det så att normalvikten för barn som föds i dag är högre än 3500g). En av barnen i natt klarade inte alls av moderns värkar, så det blev ett akut kejsarsnitt istället. Hade köpt med mig jordgubbar och glass till kollegorna i natt , men hann inte fika själv, det gick i ett! Skönt på ett sätt, för natten gick fort, kändes som att jag hann blinka en gång så var det morgon! Men var mycket trött i fötterna i morse när jag fick gå hem och det spöregnade ute, men vad gör det...har fyra veckors semester framför mig...underbart!!!

11 kommentarer:

Ditte sa...


Ja, det blev en rejält med jobb sista natten före semestern. Men nu så....
Har också sett matchen Portugal - österrike men trots Ronaldo blev det ju 0-0- DE spanska kommentatorerna är så inne i matchen att man skulle tro de spramg på plan.
Och du, spöregn nu gör inte så mycket. Du har semester och solen kommer att lysa på dig en hel del.

znogge sa...

Just den där känslan när man ska ta den första tuggan av kakan är helt enkelt bäst :D

FREEDOMtravel sa...

Önskar en fin semester!!!

BP sa...

Fyra veckors semester! Helt underbart! Å då får sista natten vara lite jobbig tycker jag, för du slipper ju stressen för lång tid framöver.

Men jag håller med di - ju mera man har att göra på jobbet, ju snabbare går tiden, speciellt med semester i åtanke.

Å Portugal lyckades inte spräcka nollan mot Österrike. Ronaldo underpresterar lika mycket som Zlatan tycker jag. Men Ronaldo hade iofs åtminstone några nickar/skott på mål - inklusive den missade straffen. I den gruppen hoppas jag att (nästan) klara Ungern får sig en omgång av Island. Tänk - Island i samma situation/poängläge som Portugal. Vem hade trott det? Inte jag iaf.

TantGlad sa...

Förstår ni har fullt upp på jobbet. Bra kanske ibland , för då går tiden fort och nu har du en skön semester framför dig .
Gör väl inget om det regnar när ni har så här mysigt med tända ljus å allt. Det är mysigt det. Även regniga dagar har sin charm.

Njut av semestern och KRAM

Kolonilotta sa...

Tack för svaret! :)
Det var jag som undrade om vikten.
Skönt att ha fyra härliga långa veckor framför dig nu!
Trevlig söndag! :)
Kram

Anette sa...

Hoppas du får en skön solig semester, "because you're worth it"

Ama de casa sa...

Ojsan, det var ett rejält upplopp inför semestern det! Men guuu vad härligt du har det nu - hela alltet framför dig och en underbar resa på gång :-)

Gerd ♥ sa...

Det var verkligen ett rejält arbetspass och förstår att det känns gott med lång semester nu!
Intressant det där med födslovikter. Mina barn har vägt 2,8 och 3,2 och 4 kg. Sen kom den sista på 2,3 och på den tiden kallades det för tillväxthämning, men jag var aldrig sjuk, annat än att placentan inte räckte till.

Kram ♥

Comsi comsa sa...


Det är ett fantastiskt jobb du gör, skulle önska att ni fick det lite mindre pressat så ni mer fick mer tid att glädjas med det jobb ni gör och det som sker.....

Stor kram ♥

nattsyrransphoto sa...

Mina barn är ju födda -91, -93 0ch -00 och alla har de varit "tungviktare" (4150 g, 3985 g, 4385 g). Kommer så väl ihåg när de 2 äldsta föddes att många påpekade deras "storlek" men när man ser födelseannonser idag så är det inget alls, känns det som åtminstone... Sen är inga av mina barn särskilt stora idag (grabbarna är långa men har ingen vikt alls att prata om...). Jag själv vägde prick 4 kg när jag föddes 1966 och det var nog stort, då ;) Men idag är jag inte särskilt storväxt. Vet inte om det finns samband. Att jag var stor när jag föddes förklarade mamma med att jag dels var 20 dagar sen och att hon hade "dille" på rå potatis och i den är det ju en massa stärkelse :) :).
Hoppas att du kan njuta riktigt ordentligt av din semester. Och ha en härligt skön och spännande resa!! Kram