onsdag 8 juni 2016

Bil-lycka och Champagne!!!

Har haft lite panik då min bil måste besiktas innan den sista juni, och en röd liten lampa lyser på instrumentbrädan...nånting med krockkuddssystemet. Tjatat på maken att kolla lite på den, i alla fall fixa lite med kontakten, för den verkar glappa. I går gjorde han det, och jag bokade genast en tid, för man vet inte när den börjar lysa igen! Så i morse var jag upp och putsade lite på insidan av bilen, dammsög den och så...det behövdes!

Gissa om jag blev glad när den gick igenom besiktningen idag, och den röda lampan inte lyste just då! Men besiktningsmannen hade inte sett så gamla spruckna däck sen han var ung sa han,och rekommenderade starkt att de skulle bytas ( hm, samma sak sa besiktningsmannen förra året!)....så det är väl dags att köpa nya däck till gamla Bettan!

Tyckte det var värt att firas, för en sten föll från mitt hjärta nu när bilen är besiktad och godkänd. Så ikväll när maken kom hem från jobbet blev det lite Gula änkan till middag!!!!

13 kommentarer:

Ami sa...

Grattis! Så skönt att bilen gick igenom :) Och det är klart att det måste firas!
Ha en trevlig kväll
Kram

House and Garden by Bia sa...

Vilken tur att bilen gick igenom besiktningen...värt att skåla i champagne så klart !!...nu ska jag in i duschen och sen en liten spa kväll för mej, här hemma i badrummet, haha...duger bra ;))
Ha en fin kväll !!
Kramis

Kolonilotta sa...

Grattis! :)
Skönt att den gick igenom.
Men jag gillar INTE att du kör runt med livsfarliga däck! Det får inte hända dig nått! ❤
Gott med lyxbubbel! :)
Kram

Susanne sa...

Grattis och bästa firandet.

Comsi comsa sa...


Grattis så skönt.. 🚘 🍾 😁

Kram ❤

Comsi comsa sa...


Grattis så skönt.. 🚘 🍾 😁

Kram ❤

Mias Mix sa...

Grattis! Så skönt när bilarna går igenom. Och byt däcken, för din egen säkerhets skull!
Älskar champagne och skulle kunna dricka det varje dag :) Fast jag vill ha knastertorr. Helst André Clouet Silver.

FREEDOMtravel sa...

Grattis! Självklart ska man fira :)

Ditte sa...

Bra grundjobb där! Och lite slitna däck...
Grattis! Skönt att "Bettan" nu är redo för ett år till i din tjänst. Sådant måste ju absolut firas! Helt i min smak. Jag firar det jag kan.
Och nu har jag förstått att det vankas skolsvslutningar i Stockholm så på fredag blir dte nog ett sådan firande för mig.
(Jag har ju varit lärarei dyrgt 40 år (med +) så jag får börja sjunga upp mig i morgon. Inser att det blir kort om tid, men det mesta finns ju numer på nätet.)
Ha det gott!

BP sa...

Stort GRATTIS till noll anmärkningar! Bra jobbat där!
Kul att se att du också har en röd bil, precis som vi. Å du - spruckna däck är ingen höjdate, speciellt inte under sommaren, då det är varmare. Skulle nog byta om jag var dig, alternativt sälja Bettan nu när hon är nybesiktigad och köpa ny/begagnad bil.

Hade nog också firat storstilad precis som du gjorde:-)

znogge sa...

Grattis till att bilen gick igenom besiktningen! Alltid ett bekymmer mindre minst sagt :D

Kram

HWIT BLOGG sa...

Ja puh, kände precis igen detta! Såg räkningen för allt som skulle lagas på bilen framför mig och så gled den bara igenom helt godkänd! Lite som att gå till tandläkaren och inte ha några hål :)
Fin blogg du har också...
Ha en glad dag!
Kram från Titti

Ama de casa sa...

Grattis till den lyckade besiktningen! Och när jag ser belöningen så känner jag också för att besiktiga bilen idag... Fast det var rätt nyss vi gjorde det, så det kanske är lite onödigt trots allt :-)

Vi bytte däck runt om i vintras när vår bil fick en spik i foten. Känns faktiskt väldigt skönt att åka runt på nya däck. Man såg klart och tydligt den ENORMA skillnaden när däcksbytet var gjort. Jag tycker ni ska slå till på nya däck.

Ha en härlig dag!