tisdag 7 juni 2016

Födelsedagslunch med färgning


Fick i alla fall sova fem timmar inatt, vaknade tyvärr redan kl 06. När jag släppte ut Maja på altanen i morse så hittade hon genast det varmaste stället.


Idag var det dags för den traditionsenliga födelsedagslunchen  för min barndomskamrat som också bor i stan, här bodde hon på Ringvägen och fyllde 25 år, blev lite äldre i år...


Min kompis tipsade om denna grek: Stavros Taverna vid Medborgarplatsen,så dit gick vi och njöt av god mat och lite vin dagen till ära ( nu fyllde hon ju år för en månad sedan...men vad gör det,vi firar idag!) Vi åt en dagens lunch, men de har massor av goda mezes också! Här fårostöverbakad kycklingfilé..den var ljuvligt god!


Köpte med mig svenska jordgubbar hem...

...och trodde först att det var jordgubbarna som färgat min klänning, men nejdå...har suttit svettig i solen idag och mina cerisa trosor(från Victorias secret som är tvättade typ 100 ggr!!!) har färgat av sig, mamma mia....går färgen bort i tvätten efter fläckborttagning tro???

8 kommentarer:

BP sa...

Du har tajmat din ledighet helt perfekt! 25 grader som mest idag. Ljuvligt! Å vi gjorde som du - åt lunch i det fria. Din mat såg enormt god ut måste jag säga. Å grekisk mat i det här vädret var ju helt perfekt.

Det måste vara Victorias secret som nu är ingen hemlis längre - hennes trosor färgar av sig efter tvätt. Suck. Tror det räcker med 95 graders tvätt. Annars är det nog Vanish som gäller.

Ha det fortsatt underbart i det ljuvliga vädret:-)

Ditte sa...

Vilken trevlig dag! Och maten så så god ut.
Tack för tips om denna "grek". Ska absolut beslkas. Har missat den. Vi brukar gå till "Faro´s" också en grekisk restaurang, i korsningen Sofia gatan och Katarina Ban. Också bra.
Men vilken osis med färgningen. Jag vet en gång i ungdomen då jag spillde rött vin på en vit klänning och då hjälpte salt och sedam tvätt i lätt klorin, men tonvikt på lite...
Hoppas det vackra vädret består.
Ha dete gott!Ama de casa sa...

Vilken härlig tradition! Och fylla år - det kan man göra lääänge :-)

Hmm... Nackdelen med vita kläder. Fast oftast brukar fläckarna komma utifrån om man så säger... :-)

Katter är duktiga på att göra det gott för sig :-)

Kolonilotta sa...

Tycker ni har en himla fin tradition! :) God mat,god dricka och trevligt sällskap är ju ett toppen bra sätt att fira på! Och varmt fick ni också. Perfekt. Men jag undrar ju vad det är för skitkvalite på underkläder dom säljer där egentligen. Trist! Är den helvit kan du ju prova att lägga den i vatten med klorin. Annars är det nog bara vanish. Lycka till!
Kram

znogge sa...

Prova med Vanish vit så kanske men jag har råkat ut för fläckar som envist stannat kvar... Irriterande men bara att ge upp då.

Biggeros sa...

Wow, konstigt att dessa rackare färgar av sig fortfarande.... Det var en lyckad dag med god mat och firande med din väninna. Vad tiden går....

Milla sa...

Åh, äntligen svenska gubbar :)

Comsi comsa sa...


Nä men jösses, det skall ju inte färga av sig så där efter många tvättar, så synd på klänningen, hoppas du får bort fläckarna.

Vilken fin tradition ni har. :D)

Kram på dig ♥