lördag 4 juni 2016

"Do you remember..."

Idag får det bli ett nostalgiminne från september 1979, någon månad innan min 19-årsdag. Jag har just kommit hem efter två veckor på Ibiza, fått mitt första fasta jobb i Stockholm och sitter här på mitt flickrum i Hofors och har packat för flytt till Stockholm och jobbet som  sjukvårdsbiträde på Åkeshovs sjukhus i Bromma! Minns att vi (jag och kompisen) flyttade den 6 september, och just den dagen många år senare (11 år senare) så föddes första sonen!

Första natten på jobbet blev lugn, förutom en rivstart då en mamma var tvungen att åka till Örebro,då det inte fanns några neoplatser i hela Stockholm! Det är inte bara förlossningsplatser som saknas, alla barn som behöver neovård får man inte glömma,  det saknas både personal och platser för de små! Galet!  Var placerad på antenatalen, där vi även hade några förlösta mammor då eftervården-BB, hade fullt.  Efter en dags sömn är det dags för natt nr 2

7 kommentarer:

Ditte sa...

Vilket fint och roligt nostalgiminne!Ung och på väg till första jobbet i storstaden. Och 11 år senare föddes första sonen. Dubbel nostalgi, verkligen. Du är dig lik på fotot! Lika fin då som nu!

Vilken rivstart på jobbet när det saknas neoplatser! Och att behövaåka till Örebro! Tror aldrig några politiker behövt ha det så för så skulle något ha gjorts...
Önskar dig en lugn natt och hoppas ni har plats öfr alla.

Comsi comsa sa...


Fint minne.... Tänk så fort åren går, minnen är värdefulla. ♥

Kram ♥

BP sa...

Gillar både minnet och fotot. Tänk att flytta från Hofors, där jag varit en gång till en storstad som Stockholm. Kulturkrock eller hur!!!?? Åsså minns jag snickarbyxorna som du har på dig. Hade flera par occh älskade som djupt.

Hoppas du får ytterligare en lugn natt, utan en liknande rivstart, tack!

znogge sa...

Vilket fint fotminne!

House and Garden by Bia sa...

Gud sån nostalgi !!...1979 bodde jag i Göteborg...det var tider det !!
Så roligt man hade då...livet låg framför en...
Men mycket roligt har hänt sen dess också förstås !!
Det liv man lever nu är bra och tryggt !!
Ha en jättefin helg nu !!
Kramis bia

Ama de casa sa...

Vilken härlig bild och härliga minnen! :-) Den sommaren -79 var jag och tågluffade med kusinen och åkte sen och hälsade på Anders som var FN-soldat på Cypern. Tillbaka till Norrköping och djurvårdarutbildningen på hösten.

Kul sammanträffande med datumet där. Gifte ni er på samma dag då i september också?

Mindre kul att det ska vara så ont om platser... Vilken mardröm att behöva åka så långt i det utsatta läget.

Ami sa...

Vilket härligt foto! Du är lika söt där som nu :)
Ha en bra dag