lördag 7 oktober 2017

Spring spring spring

Grattis till alla oss som heter Birgitta och Britta idag! I brist på foton får ni se gårdagens pizza, uppdelat så det passar oss tre. Maken hoppar över oliverna, och sonen paprikan, jag vill ha allt!

Dagens middag till mig själv idag efter en hektisk natt blev en omelett!
Som sagt, i natt fick vi inte sitta på hela natten, på stående fot fick vi försöka få i oss något, mitt team och jag. Hade med mig en ny barnmorskestudent, och undrar i mitt stilla sinne vad de tänker när de ser hur mycket vi har att göra? Men hon var nöjd med natten när vi på övertid satt och dokumenterade det sista i morse, för vi fick vara med vid två normala förlossningar, vi hjälpte två pojkar fram på självaste Birgitta-dagen. Den ena en stor krabat på nära 4,4kg, och den andra vägde runt 3kg. Tacksamt var att min uska köpt lite gott att äta på som tack från en nöjd patient...och det var räddningen att kunna stoppa i oss en smörgås på stående fot som sagt! Snart hägrar natt nr 2, och ikväll får det bli bussen till jobbet, för ute regnar det.

5 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vilket underbart jobb, som du har, värdefullt! Trots hektiskt tempo och inte kunna vilka av ryggen något.
Omelett är inte dumt, jag körde faktiskt fläskpannkaka idag här. Med lingonsylt.
God arbetsnatt! Kram 💛

Ditte sa...

Pizzan piggade upp både färmässigt och säkert även smakmässigt. Jag vill också ha allt på. Men visst är det bar att kunna upplylla allas önskan.

Mycket att stå i har ni och fint att få en extra smörgås när tiden är knapp.
Glädjande att det fanns plats i härberget för mödrar och de nyfödda.
Ni gör ju ett otroligt jobb och jag undrar när politekerna ska förstå och underlätta. Ja, visst även en ledningsfråga... Men när?
Stort grattis på Birgittadagen!

Kram och kanske blir det en lugnare natt.

BP sa...

En hemlagad pizza - WOW! Jag är imponerad, mycket imponerad måste jag säga!

Det var då verkligen ingen lugn natt för dig och ditt team, vilken stress att inte ens kunna sitta ner i 10 minuter och äta en måltid i lugn och ro.

Då kan jag bara hoppas och hålla tummarna att kommande natt blir lugnare!

Ama de casa sa...

Det ser ut som om maken får den största biten, för halva pizzan är ju olivfri! ;-)

Du ska då alltid vara värst... Födelsedagsmånad OCH namnsdag samtidigt? Men stort GRATTIS till dig! Lite sent, för du heter väl inte Nils också? ;-)

Hoppas denna natten var lugnare.

Ami sa...

Ni är otroliga ni barnmorskor....men ni sliter verkligen!
Kram