torsdag 16 april 2020

Torsdagstankar

 Torsdag, maken var till återvinningsstationen medans jag tog en joggingtur. Saknar F&S. Ute blåste det och det var tungt att jogga. Snart dags för jobbhelg också, känns sådär.
Men kvällssolen var fin på vår gata.
Idag tog vi ner "juleljusen " på balkongen, och plockade fram sommarbelysningen som är solcellsdriven, och just nu tändes den i mörkret, så lite sol hann den få efter att vi kopplat in den, hurra!

Orsakullan undrar idag: Minns du ditt hemtelefonnummer från barndomen?
Helt otroligt, men det gör jag! I alla fall det telefonnumret vi hade i Falun, 14760! Man svarade ju med sitt telefonnummer på den tiden, kanske därför jag minns det?

6 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jovisst svarade man med telefonnumret på den tiden! Varför gjorde man det, kan man fråga. Sen blev det efternamnet, tills nån kom på att man kunde säga: Ja, det är Gerd.
Jo, det är mycket man saknar nu. Den som jobbar har fullt upp men panschisar som fyllt livet med uppdrag, har fått det magert.
Kram och lycka till med jobbet!

BP sa...

Det är likadant här. Resorna till återvinningsstationer går i skytteltrafik. Måste bero på att alla som nu befinns i corontän eller har permitterats tar tillfället i akt och röjer...
Julen varar ju till påsk, så ni gick bara en vecka över deadline;-)
Nej, telefonnumret till telefonnumret som vi hade hemma när jag var liten minns jag inte.

Anki sa...

Så mysigt det ser ut med sommarbelysning på balkongen!
Jodå jag minns min barndoms telefonnummer - 28805 :)
Önskar dig en fin fredag!
Kram

Ama de casa sa...

Det var väl onödigt att plocka ned julen redan nu? ;-)

Vi hade telnr 540. Lilla Byske var ett eget riktnummerområde så det räckte med tre siffror. Haha! Minns att många svarade med siffror, men jag minns att jag började svara med efternamn då jag började skolan och vi flyttade till Skellefteå. Kändes som man annars shhh-ade på folk som ringde eftersom det telnr vi hade då var 77777 :-D

Ditte sa...

Blåste gjorde det rejält men vi kollade av vindriktningen innan vi gick och la rutten efter den. Fungerar ibland. Förstår att det var tungt att jogga i motvind. Jag tycker det är tungt att gå i den.
Visst var det vacker kvällssol hemma hos er. Hade liknande här så vi satt ute ett tag på balkongen.
Hem telefonnumret minns jag också. Väldigt väl.
Önskar dig en lugn jobbnatt.
Kram

Paula sa...

Helgjobb igen? Tungt måste det bli, beundrar dig att du orkar. Men förstår också att man gör sitt yttersta för att orka lite till...
Är F&S helt stängt nu? Önskar man kunde få ett slutdatum på eländet så man hade något att förhålla sig till.
Helgkram från pörtet