måndag 12 september 2016

Fascinerande möten,tacksamhet och äntligen måndag!!

Tvingade mej upp kl 15 idag för att hinna vakna, dricka kaffe och äta "frukost" innan jympapasset ikväll , det krävdes en del puder och kajal för att se pigg ut! 

När jag kom hem ikväll hade maken fixat sushi till mej, mums! 
Kände en sån tacksamhet när jag åkte hem från Friskis ikväll, så glad att jag känner mej frisk och kry, nöjd med kvällens pass, varmt och skönt ute, en intensiv natthelg gjord på jobbet, och massa ledighet och roligheter framför mej!
Är också så fascinerad över alla olika människor och kulturer man får träffa på jobbet.  I natt har jag haft hand om tre föräldrapar. De första var från Kazakstan, de ser asiatiska ut, men talar ryska, så det var svåra språkförbristningar ( mannen som jobbade på ambassaden kunde lite engelska i alla fall) , och det hela slutade med en sugklocka med mycket stök och bök,men slutade mycket bra. De två andra paren var från Kina, ett par talade bra engelska,men det andra paret talade främst mandarin, så med hjälp av telefontolk kunde vi göra oss förstådda tidigt på natten, sen gäller kroppsspråket! De paret som kunde engelska hade med sig blivande mormor från Kina, hon kunde ingen engelska, men paret berättade att hon var så fascinerad över att all personal de träffat var så vänliga och hade ett leeende på läpparna, för så var det inte i Kina! Båda kvinnorna var precis på gång att föda när klockan slog 07, och jag fick lämna över till morgonpersonalen. Vilka fantastiska möten jag får göra på jobbet!

15 kommentarer:

BP sa...

Du är alltid skitsnygg - med eller utan kajal;-)

Förstår att du i ditt jobb träffar på hur många olika nationaliteter som helst. Tycker det är fantastiskt! Ja, i Sverige är vi ju så gott som tvåspråkiga och kan liksom inte förstå att det är ändå många från andra länder som inte talar engelska (som i Spanien till exempel).

Kul att den gamla damen gav personalen en komplimang, det värmer:-)

Njut nu av din långledighet - snart Grekland väl eller?!!!

Ama de casa sa...

Du ser nästan oförskämt pigg ut! ;-) Håller med BP - snygging! :-)

Vilket oerhört viktigt och varierande jobb du har!

Ama de casa sa...

sv: Men? Att ni inte uppsökte USS Midway då, när ni var i San Diego? Det kan jag inte minnas att jag sett nånting om... (Fast ibland är minnet lite glappt ;-) )
Det hangarfartyget är ju ännu större än detta :-)

https://amacasa.wordpress.com/2014/09/26/hanger-ni-med-till-en-hangar/

Det hade varit kul om ni hade varit med :-)

Kolonilotta sa...

Du behöver väl inget smink!!!
Hur snygg som helst ändå!
Lika jobbigt som ditt arbete är så förstår jag att du får uppleva ännu mer positivt i det människor du möter. Och då även känna extra tacksamhet!

Lyxigt med mat på bordet när du kommer hem! :)
Ha en fortsatt jätte fin vecka raring!
Kram! ❤

znogge sa...

Jag tycker du ser härligt pigg ut! Så mysigt med lite gott att äta när du kom hem. Sätta sig till dukat bord är sällan fel! Ditt arbete måste verkligen innebära möten med så många olika människor, personligheter och nationaliteter.

God morgon!

Susanne sa...

Härligt att få en bekräftelse på att ni är så BÄST!

Comsi comsa sa...


Jag har sagt det förut och säger det igen, det är ett fantastisk och viktigt jobb du gör. Allt du gör speglar sig i hälsa och glädje. Att du dessutom både är snygg och trevlig är bara en bonus till mänskligheten. 🤗
Äkta tacksamhet föder så mycket och ibland kan man bli helt överväldigande tacksam och man ser att det man gör bär frukt.

Kram ❤

Comsi comsa sa...


Jag har sagt det förut och säger det igen, det är ett fantastisk och viktigt jobb du gör. Allt du gör speglar sig i hälsa och glädje. Att du dessutom både är snygg och trevlig är bara en bonus till mänskligheten. 🤗
Äkta tacksamhet föder så mycket och ibland kan man bli helt överväldigande tacksam och man ser att det man gör bär frukt.

Kram ❤

FREEDOMtravel sa...

Oj så intressanta kulturmöten! Kan tänka att det ibland är annat än det talade språket som är viktigt!

Anni sa...

Fnissade när jag läste första bildtexten för jag hade just tänkt att du såg lite trött ut :-).
Det är verkligen fascinerande hur många kvinnor av så skilt olika slag du får träffa och det under förhållanden där de är så totalt utlämnade åt personal som just dig! Snacka om att du och dina kollegor måste vara suveräna på att möta människor! Som barnaföderska vet jag också hur otroligt viktiga ni är, hur mycket ni betyder. Och så undrar jag som så många andra hur förlossningsvården skulle sett ut om det var männen som födde barn.
Kram på dig <3 och så härligt med Grekland!

Geddfish ♥ sa...

Du ser alltid så fräsch och pigg ut! Och det är väl positivt att höra, för även en aktiv kvinna blir trött ibland, haha.
Vilket fantastiskt jobb du har, vilka möten, livet, ja inget går i gamla hjulspår, utan nytt hela tiden och tacksamhet! ♥

Tusen tack för dina tips om hörsel. Vi har inget Hörsam häromkring, men jag ska stå på mig och försöka få till en förbättring.

Kram ♥

Ami sa...

Så roligt när människor ger er beröm för det ni gör! Och det är ni verkligen värda :)
Vad skulle alla vi mammor ha tagit oss till utan er? :)
Kram

Anonym sa...

Fascinerande möten man ofta minns länge. Utvecklande och lärorikt på många sätt och så härligt positiva responser. Det är så viktigt för alla och många gånger är det det jag själv mår bra av. Speciellt inom yrket där man behöver få positiv feedback för att fixa och orka tunga dagar. Tycker att du ser väldans pigg ut för att ha vakat av. Jag har tagit mig i kragen efter att ha provat olika motionsformer och platser och köpt kort på Friskis. Nu testar jag alla möjliga pass för att se vad jag gillar och vad höfterna klarar av. Fastnat lite extra för Dans Fuego :). Ha en toppenvecka och skön ledighet :)

Ditte sa...

Du lyckas då se pigg ut och lite hjälp kan man väl ta...
Men hur går det med puder om man svettas....Nåja, troligen bra om man ser så där pigg ut efter ett hårt pass.
Vad roligt med dessa möten som du får vara med om! Och jag förstår att dessa blivande mammor verkligen uppskattar den hjälp och det bemötande de får.
I KIna får du ju kunglig vård på ett privatsjukhus, men det kostar också oerhörrt mycket. Här får ju mödrar hjälp och om inte på närmast sjukhus så är det inget som har med personliga pengar att göra.
Gott med sushi!
NU får du vila dig i fprm med annat än jobb. Men vila och vila. Man kan ju göra det på olika sätt.
Ha det allra bäst!

Anonym sa...

Vilken trevlig blogg du har!