fredag 30 september 2016

Odenplan x 2Ännu en intensiv ledig dag. Hade tid hos min gynekolog mitt på dagen på läkarhuset vid Odenplan, så en härlig promenad i underbara Vasastan fick jag göra på förmiddagen, hade även ett ärende på Hörsam på Dalagatan, så det passade ju bra när jag var i faggorna!I kväll var det dags att åka in till Karlberg igen, denna gång tog jag tunnelbanan vid S:t Eriksplan till Odenplan och därifrån promenerade jag till Vanadisgatan där kvällens bokcirkel höll till. Vi blev 6 tjejer som diskuterade boken "Öppnas i händelse av min död" som de flesta tyckte var väldigt bra, men en del tyckte tvärtemot,så spännande att höra hur andra har reagerat på boken. Jag gillade den!Vi bjöds på en massa gott, lax och pajer...å gott vin!...och vi hade så mycket att prata om och tiden gick alldeles för fort!Pia som vi var hos, bor med sin man i en fantastisk välplanerad ETTA med kök på Vanadisgatan, och så har de ett hus i Hallstavik, c;a 10 mil norr om Stockholm dit de åker på sina lediga helger.De sålde helt enkelt radhuset i Åkersberga och köpte ett billigt hus i Hallstavik, och tack vare lång kötid i SKB föreningen "fick" de tag på denna ljuvliga etta i stan. Jag skulle nästan göra vad som helst för att få bo i Vasastan! Nu när jag åkte in på kvällen så var det ett annat klientel på gatorna än vid lunchtid, fredagsuppklädda människor, köer in på restaurang Raw mitt emot Pingstkyrkan, folk sittandes på uteserveringarna med ett glas vin, förväntan i luften....
När jag åkte hem med pendeltåget vid 23-tiden var tåget smockfullt med folk så jag får ståplats, och så händer det som jag trodde bara hände när man är gammal (fast jag inser ju att jag är ju det!?)en ung man med indiskt påbrå reser på sig och erbjuder mej sin sittplats! Mamma mia, det var bara att tacka och ta emot, men nog kändes det bra konstigt, men blev varm i hjärtat av hans artighet.
- Posted using BlogPress from my iPhone

7 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jomen det såg ju trevligt ut :-)

Ama de casa sa...

Haha! Ja, nu blev det lite mer begripligt :-D Tänk att dom säger att en bild säger mer än tusen ord? Inte sant alla gånger. Men det såg lika trevligt ut nu :-)

Jag gillade också den boken.

Vi hade planer att sälja huset i Sollentuna och flytta in till stan. Men att betala mer för nåt som egentligen är sämre? Då kom vi på att vi redan hade en central lägenhet, så då flyttade vi till Torrevieja istället :-)

Kolonilotta sa...

Det där såg ju både härligt och gott ut! :) känner igen titeln på boken men minns inte om jag läst eller kanske sätt filmen om det gjorts någon?!

Visst är det skillnad att öka t-bana på kvällen. Då ska du prova halv tidigt en lördagsmorgon när de sista partyfolket är på väg hem. 😂 Det är minsann ingen grann syn. Det gör jag nu på väg till jobbet. 😅
Underbart med folk som är artiga. Tror inte alls det har med åldersrespekt att göra alla gånger. Utan bara ren artighet! Väldigt fint!
Trevlig lördag! ❤
Kram!

Mias Mix sa...

En härlig kväll med goda vänner, precis vad du säkert behövde efter hårt arbete. Smart av din vän att bara ha en liten lägenhet kvar och huset lite utanför stan :)
Artigt av mannen på tunnelbanan! Tycker generellt att utländska män är artigare än svenska. Där har vi lite att lära!

znogge sa...

Så mycket gott ni fick att äta! Jag har läst boken och tyckte att den var mycket bra. Har faktiskt inte hört någon som inte tyckte om den...

Trevlig lördag!

Ditte sa...

Vad trevligt med bokcirkel! Kul att prata böcker, utbyta tankar, äta och dricka gott.
Jag är med i en bokcirkel men mina "Beijing ladies", Vi startade en bokcirkel där och den har fortsatt.
god idé med vännerna som har en liten lägenhet i Vasastan och ett hus i Hallstavik. En bra kombo i mitt tycke.
Jag bodde på Upplandsgatan i några år och trivdes väldigt bra och sedan vlev det Söder och jag trivs där också. Gillar ju vattnet.
Måste även skriva att jag tycker dte var rart att killen reste sig och erbjöd dig sin plats. Berömvärt!

Önskar dig en fin lördag.
Här blir det tapasrejs idag! (Påhår bara en dag...)
Kram!

BP sa...

Har ju jobbat 11 år i Vasastan och precis som du älskar jag den stadsdelen. Den sjuder av liv både mitt på dagen och på kvällen. Måste vara den näst tätaste restaurangstadsdelen efter Södermalm.

Skrattade gott åt din reaktion på tåget. Alltså för det första är det aldrig en svensk ungdom som erbjuder sin plats utan endast killar/tjejer med utländsk bakgrund. Visst blir man häpen när någon erbjuder en sittplats. Har otroligt svårt för att tacka ja måste jag säga. Det påminner liksom alldeles för mycket om ålderdomshem, typ;-)