torsdag 22 november 2018

Gran Canaria dag 6- en olycksfull dag

 Nej, regnet fanns kvar när vi vaknade, så jag hoppade över joggingturen i morse. Vi bestämde oss snabbt för att se Las Palmas idag, eftersom vi fortfarande har hyrbilen! Men vi hade ingen aning om att det var så mycket trafik, och att regnet öste ner så pass mycket! En gata var också avstängd , så innan vi äntligen kom till varuhuset El corte Ingles så hade vi kört länge...där var vi tvungna att köpa paraplyer innan vi gick ut på gatorna. Kom till sist till Catalinaparken, och nostalgin visste inga gränser , där tillbringade jag två veckor på min första utlandssemester 1979! Fast så mycket kände jag inte igen mej. Där intog vi i alla fall lite tapas till lunch , jag gillar verkligen den spanska omeletten med potatis, mums! Sen började det regna ännu mera, och någon promenad på Las Canteras stranden, det gick inte ! Usch va det regnade! Letade oss tillbaka till El Corte Ingles parkeringsgarage och tog oss så småningom ut ur Las Palmas, vilken trafik! Är imponerad av min man som fixade bilkörningen idag! Så småningom ser vi den blå himlen söderut och glada i hågen ser vi fram emot lite kvällssol på terassen. Men maken åkte av vid fel avfart, men det gjorde ju inte så mycket, det tar lite längre tid bara att komma rätt. Då han skulle ut vid en mindre väg så bromsade han in och då smällde det till, vi blev påkörda bakifrån! Som tur var farten inte så hög, och skadorna blev inte så stora på bilen, men vilken chock det blev!
Nu kan väl kvällen bli lite trevligare hoppas jag, efter denna dag!
7 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Här fick du väl med det mesta. Det är sånt man skrattar åt efteråt men inte så ljuvligt när det pågår.
Vädret är ett spel på lotteri, verkligen. När jag senast var på er semesterort var det sandstorm hela veckan. Vad jag upplevt är att södra delen har bättre väder.
Kram och ha det så gott!

Ditte sa...

Vilken otursdag! Men ändå skönt att ni inte skadades. Svårt i alla fall att diskutera och få ordning på alla papperen som ska till när en olycka i ett annat land inträffat.
Hoppas nu att kvällen blev bättre.
Kram och tankar till er.

BP sa...

Nej, det var då verkligen inte er dag! Pissväder och trafikolycka är världens sämsta kombination. Men tur i oturen att ni inte blev skadade. Å då det var ni som blev påkörda bakifrån slipper ni ju bli ersättningsskyldiga och massvis med trassel med biluthyrningsfirman.

Las Palmas i regn plus köer på det är inte roligt heller. Men visst är det gott med tortillas. Älskar dom jag med:-)
Önskar er verkligen en sista solig dag imorgon.

znogge sa...

Men vilken otur :-( Hoppas ni har försäkring och att alla papper är i ordning. Sådana här saker är lättare att hantera på hemmaplan.

Kram

FREEDOMtravel sa...

Åh nej vad trist ... Nu kan det bara bli bättre!!!

Ama de casa sa...

Men vad trist med regnet och att ni blev påkörda. Men med tanke på hur prognosen såg ut innan så kanske det inte var helt oväntat med ett bakslag (med vädret då) och ni har ju haft suveränt väder innan trots allt.
Skönt att ingen blev skadad och att det inte är ni som var skyldiga till olyckan, men det känns ju alltid väldigt onödigt när sånt där inträffar.

Hoppas ni får en superfin dag idag!
Kram

Ami sa...

Men vilken otur att ni blev påkörda, men tur i alla fall att ingen kom till skada.
Hoppas verkligen att regnet ger med sig så ni får njuta lite av solen!
Kram