fredag 9 november 2018

Trevlig fredag

En gråmulen ledig fredag, men träna bör man. Bara drygt 30 minuter av ens liv...såklart blev det en joggingtur på eftermiddagen när det hade slutat att regna, kul var det inte, men skönt efteråt!

Roligare blev det på kvällen då kära svågern ville bjuda hela familjen på middag, då vi haft en del födelsedagar under hösten. Bord hade bokats på Erik Lallerstedts Basar på Kungsholmen, och inte blev vi besvikna alls! Jag åt halstrade kammusslor med gräddstuvad purjolök, forellrom och rödvinssås till förrätt.

Varmrätten blev: Bakad fjällröding med grillad hummer, friterad sparrisbroccoli och smörsås med forellrom och gräslök, kokt potatis till detta.



Allt smakade fantastiskt!

Ljudnivån var perfekt, ingen jobbig musik spelades...
SÅ underbart att träffas och äta gott! Efter middagen gick vi vidare med äldsta sonen på en pub innan vi sent omsider drog oss hemåt igen. Vilken mysig fredag! 

6 kommentarer:

BP sa...

Såhär kan du väl inte göra klockan (nästan) två på natten. Fy f*n så sugen jag blev. Dregel, dregel! Du valde precis mina favon. Mums, mums! Härligt att njuta av den maten medan regnet faller ned. Så romantiskt och mysigt att somna till... nu alltså;-)

Ama de casa sa...

Oj vilken smarrig mat! Trevligt som tusan också - en fredag kan väl knappast bli bättre :-)

Hoppas du får en finfin lördag också :-)

dianasdrömmar sa...

Men mums och fin du är kram

Steve sa...

Vilken härlig inledning på helgen. Fjällröding är min absoluta fiskfavorit, men tyvärr så svår att få tag på.

Znooge sa...

Vilken god och trevlig kväll på alla vis! Fast musslorna hade jag avstått. Fjällröding däremot... Mums!

Kram och god lördag!

Ditte sa...

Så gott och trevligt! Ljuvliga bilder som lockar mig till ett besök här på krogen. Maten ser fantastisk ut och jag förstår ju att den var det också. Förstår att det blev en helkväll. Och en härlig sådan.
Önskar dig en fin kväll och trevlig helg.
Kram!