onsdag 16 november 2022

Äntligen onsdag!


 Hoppas ni inte blir alltför förskräckta över denna bild, men instagram-kontot "kvinnokliniken"  lägger ut så bra information om kvinnor, graviditet och förlossning. Det är ett par specialistläkare som har öppnat kontot. På deras klinik så ska man bjuda på snitt-tårta när man gjort sitt första snitt som läkare, därför denna bild! Och det passar bra att visa denna bild efter denna natt då jag igen haft 7 familjer att ta hand om, varav 4 mammor var snittade, många kejsarsnitt är det, på gott och ont! 

Sovdag idag, sen IW på F&S, nu ladda om för vad som komma skall!

Orsakullan undrar idag : 

  1. 16. Har du hört talas om…
  2. ...riskerna vid ett kejsarsnitt?
  3. Ett kejsarsnitt utan medicinsk indikation innebär en ökad risk för komplikationer så som infektioner, rikliga blödningar, blodproppar i lungan, att livmodern brister eller att moderkakan vid en efterföljande förlossning växer in i livmoderväggen. På lång sikt ökar även risken för tarmvred.

7 kommentarer:

Ditte sa...

Bra med god information om snitt. Förstår att du/ni haft mycket med så många att ta hand om.
Antar att det nu snart är dags för semester. Så skönt. Och visst är jag avis.
Men vi får se vad som händer....
Varm kram

BP sa...

Bra med info om riskerna vid kejsarsnitt. Men den tårtan - nej tack! Den är alldeles för realistisk för att jag skulle ta en bit måste jag säga. Usch;-)

Men nu/ni ska väl snart åka/flyga till varmare breddgrader. Gissar om jag är avis;-)

PS. Kul att din man har köpt fotbollsbibeln. Jag fick min förra veckan, men igår fick jag en till i brevlådan. Gissar att nåt blev fel där. Så imorgon eller på fredag ska jag lämna den ena i receptionen hos min fotbollstokiga husläkare. DS.

Äventyret framtiden sa...

Vilken tårta! Hahaha...men så ser det väl ut när man snittar, nästan i alla fall.
Detta med kejsarsnitt har jag läst om och vad det betyder för det lilla barnet. Men jag ska inte ta tag i det nu annat än att det finns studier som säger att kejsarsnittsbarn inte känner sig lika trygga som de som föds på s.k. naturlig väg. Intressant tycker jag.
Hoppas du snart är på väg till sydligare, varmare semestertrakter.
Kram

Znogge sa...

Måste erkänna att jag hajade till när jag såg tårtan! Dock hade jag definitivt smakat av den.
Det är i alla fall bra att kejsarsnitt finns när en förlossning inte kan ha sin naturliga gång.

Önskar en fin torsdag nu!

Kram

Anna i Portugal sa...

Så klart det ska firas när en gjort det första snittet! Kan tänka mig det är en skön känsla efter den första erfarenheten. Ett bra IG-konto som nog hjälper många.

femfemman sa...

Riktigt otäck!
Tur att kejsarsnitt finns. Har gjort ett, akut. Vågar inte tänka på utgången om inte möjlighet till kejsarsnitt funnits för 42 år sedan.
Tänker ibland på alla som dog i barnsäng förr. Och barn som inte överlevde. Att föda barn är naturligt ..sägs det. Men det är definitivt inte riskfritt. //Anna-Lena

Paula sa...

Jag födde min dotter med kejsarsnitt efter att ha haft värkar så många timmar. Trodde jag skulle dö på kuppen. Krystvärkar men fick inte krysta...till sist mådde inte bebisen bra så det blev ett akutsnitt. Ja den gången räckte för mig.