tisdag 29 november 2022

Gran Canaria dag 11 Tisdag


 Nej, ingen morgonträning idag heller, är rejält förkyld, dvs snuvig. Halsen mår bra och jag för övrigt mår bra, men vågar inte träffa våra vänner som vi skulle ikväll, de som har en bungalow här nere på Gran Canaria. Avbokade vår middag med dem ikväll, och hoppas vi kan ses längre fram i veckan. Istället tog vi bilen till Puerto de Mogan för lite sightseeing och lunch. Handdesinfektionen var med liksom munskyddet. 

Ännu en strålande dag! 


Äntligen fick jag min Cava Sangria, kan den hjälpa mot snuvan tro? 

En god spansk potatisomelett till lunch, vi beställde även en blandad sallad, trodde inte vi skulle få det till tortillan, men vi fick sallad så det räckte och blev över,haha! 

Lite musik till maten…


Sen en promenad i hamnen…Den traditionella bilden/selfien på oss och blommorna i bakgrunden! 

Det är ju så vackert i Puerto de Mogan! 

Ja, vi är extra förtjusta i bouganvillan…eller hur det stavas?! 
Fina vägar på vår väg hem igen , och en blå himmel! 
Var in på ett apotek ( igen!) och köpte nässpray och kortisonsalva för mina kliande eksem på armbågarna som dykt upp lite olägligt. 

Så sista bilden tagen nu från min stol på terrassen där jag sitter och bloggar, solen går ner om dryga fem minuter, klockan är strax 18 här på Gran Canaria, i Sverige är ni en timme före….
Trots förkylningen så njuter jag så mycket jag kan! 


8 kommentarer:

BP sa...

Tajmingen med förkylningen var ju minst sagt urusel. Men den tar uppenbarligen inte hänsyn till att ni har semester.
Puerto de Mogan är egentligen den vackraste platsen på hela ön. Så mysigt och charmigt det är där.
Cava Sangria - jo men, jag tackar. Den bara måste ju hjälpa mot förkylningen.
Ett tips är också att köpa hem lite receptfria läkemedel från Spanien. För många salvor och tabletter som man kan köpa där är receptbelagda här hemma.
Fortsätt och njut nu trots förkylningen! Kram:-)

znogge sa...

Det var ju inte den bästa planeringen med med förkylningen men det kunde varit värre. Du kunde haft feber så ibland får man vara tacksam för det gilla. Näsdroppar reser jag aldrig utan kan jag säga även om jag vet att det finns att köpa.
En god drink är väl värd att prova. Om inte annat så piggar den upp ;-)
Ha det fortsatt gott och krya på!

Kram

Äventyret framtiden sa...

Du håller flaggan högt i alla fall trots "snuban". Ni har det skönt, det kan man inte tvivla på. Boggeville sade min salig grannfru att bougainvillean, trillingblomman hette och för oss är det boggeville och inget annat sedan dess.
Krya på dig-kram!

femfemman sa...

Känns som om förkylning hör till en semester. Är man borta rn vecka, så kommer den som ett brev på posten, då man kommer hem.
Bra att du kan njuta, trots viruspåhälsning. En drink piggar alltid upp. Kram

Ditte sa...

Trevligt att det blev en tur till vackra Mogan. Minns när jag var här första gången i början av 70-talet och det fanns en restaurang men inget hotell. Men det ändrades allt eftersom åren gick.
Vackert var det då och vackert är det nu.
Hoppas ni kan träffa vännerna senare i veckan för med en förkylning känns det ju inte så lyckosamt.
Härliga bilder från er fina dag.
Skynda dig nu att krya på dig,
Varm kram

Anna i Portugal sa...

Eländigt med förkylningen, men det är väl inte ovanligt att det dyker upp sjukdom när en väl slappnar av. Så kanske det är ett gott tecken i bedrövelsen :) Vad fin utflykt ni fick idag, roligt att se lite av omgivningarna! Krya på dig!

Annika sa...

TRIST med förkylning.
Mne du verkar göra det bästa av allt ändå och det är toppen!! Övertygad om att drinkar hjälper :-D
SÅÅÅ du har också eksem på armbågarna, det har jag med. MEN endast på sommaren och endast då solen bränner på. Lika för dig kanske?
Inbillar mig att det är ngt slags sommar och soleksem. Brukar ha kortison på det. Men varvar med mjukgörande. Det är inte kul.
När det börjar liksom sticker det i huden och sen kommer det som "knölar" under huden och sen börjar klådan. Detta som ett brev på posten varje vår.
Kanske samma för dig?
Kramar!

Paula sa...

Max otur med förkylningen men bra att du ändå känner dig pigg och inte har någon feber. Där går solen ner kl 18 och här kl 15.30, jag hatar verkligen mörkret i november o december. Kryakram