lördag 5 november 2022

Date på stan

Härligt att vakna efter tre nattpass och mötas av dessa rosor!

Ikväll hade vi en date med min barndomskamrat och hennes man som bor i Hudiksvall, som just hade varit på Scalateatern och sett Petra Mede. Vi möttes upp på restaurang Da Peppe Due, en italiensk restaurang med god mat och dryck i Vasastan, men att gå ut i stan en lördagkväll var vi ju inte ensamma om, och såklart envisas restaurangerna att spela musik också, så det var med viss ansträngning som jag hörde våra samtal ikväll.
Åt en god Caprese al Burrata till förrätt.

...och en god pasta med tigerräkor till varmrätt. Inte dumt att avsluta tre nattpass med en utekväll på stan. Vi tog sällskap till deras hotell vid Belgobaren, så klart blev det en Leffe innan vi åkte hem. Nu hoppas jag att jag kan sova i natt!

Orsakullan undrar : 

  1. 5. Alla helgons dag, tänder du ljus för någon saknad idag?
  2. Har tyvärr inte tänt något ljus idag, men i morgon så ska jag tända ljus för flera saknade!

 

7 kommentarer:

BP sa...

Underbara rosor! Gissar att din man återigen visat sin kärlek - het underbart:-)
Nej, efter två pandemiår är ni knappast ensamma om att gå ut en lördag kväll. Bra för restaurangerna såklart. Absolut inte optimalt för en hörselskadad.
Har aldrig förstått det där med musik på hög volym på restauranger. Har sagt det förut tror jag, men jag som inte är hörselskadad trivs inte heller i sådana miljöer. Vill inte skrika för att göra mig hörd. Å även jag hör inte vad mina bordsgrannar säger...

Minns att min man var väldigt "modig" en gång och bad kyparen att dra ned volymen på musiken. Å det gjorde han respektive killen i baren som hade hand om ljudanläggningen.

Det borde du och/eller din man göra nästa gång också.

Anonym sa...

Håller med BP. Antingen bör det vara musikupplevelse som man är ute efter och då är det inte så mycket tid för prat, eller också är det ingen musik alls.
Har varit med om det ibland att folk sätter på musik hemma också...som en bakgrund.
Irriterande! Kram//Anna-Lena

Ditte sa...

Ljuvliga rosor att vakna till. Och så trevligt med träff och middag på stan. Men vist är det trist att det ska spelas musik som ändå ingen lyssnar till. Och att gå ut och äta middag i Stockholm en lördag kväll är knepigt eftersom det ofta är fullsatt. Dessutom trångt mellan borden.
Hoppas det blev en god natts sömn efter denna trevliga kväll. Och ett avslut på Belgobaren är ju alltid trevligt.
Kram

Ditte sa...

PS Glömde! Så god mat! Helt i min smak.
Kram

Znogge sa...

Vilken härlig bukett att vakna till.
En bra kväll i trevligt sällskap dessutom. Jag kan dock inte förstå varför det måste spelas musik. Mig stör det trots normal hörsel.

Kram och god söndag nu!

Anna i Portugal sa...

Jag gillar bakgurndsmusik, både hemma och borta. Men om någon störs av det eller som i ditt fall inte hör på grund av det så stänger jag självfallet av (om det är hemma alltså). Tycker det är ett högt och störande sorl på restauranger oavsett om det är musik på eller ej, klarar du sorlet bätrre?

Fin bukett och god mat!

Jossu sa...

Maten ser fantastisk ut. Jag trivs inte heller särskilt bra med musik och sorl på restauranger. Det blir liksom för mycket ljudintryck och det blir svårare att koncentrera mig på vad mitt sällskap säger.