fredag 11 november 2022

Fem en fredag

Efter nattjobb och lite sömn så hade jag bokat spa-pedikyr på MoS, en underbar timme för mina fötter och underben, massage och fixade fötter är inte en dum början på min fredag.
Passade på att shoppa lite, och såklart få hem lite sushi till middag, och för första gången provade jag också på en bläckfisksallad, tips från bloggvännen BP, och jösses så god den var!

Elisamatilda fortsätter med sin "fem en fredag" som idag har temat: mörker.

1. Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?

Helt okey, bara jag slipper jobba den natten på hösten när vi får jobba en timme extra, och det är helt okey att på våren få jobba den natten när man jobbar en timme mindre !

2. Vad innebär mörkret för dig?

Det är tufft när man är nattarbetare under den mörka tiden på året, man ser inte mycket ljus då (därför åker jag gärna till ljusare breddgrader i just november!)

3. Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?

Vi har ju faktiskt haft en ovanligt ljus och solig höst, så jag klagar inte!

4. När famlade du senast i mörker?

Lite väl mörkt är det på min cykeltur på kvällen till jobbet, tur man har lyse på cykeln.

5. Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?

Ingen svår fråga, har varit vaken 2 nätter nu, därför att jag jobbar natt. 

Orsakullan undrar idag : 

  1. 11. Alla singlars dag, vad är fördelen med att vara singel?
  2. Var singel i ett par år innan jag träffade min man, fördelen är väl att man inte har någon annan att ta hänsyn till , men nog är det roligare att få dela livet med någon!

 

11 kommentarer:

znogge sa...

Vilken bra fredag det blev! Bläckfisksalladen hade jag dock tackat nej till.
Visst kan det vara skönt att rå sig själv men ja föredrar ändå tvåsamheten.

Kram

Hanneles bokparadis sa...

morgontrötta jag tycker inte om att gå upp en timme tidigare på våren… Normaltid är bra, det är ändå ingen klocka som fixar ljusare november ⏰ Men gillar olika årstider, variation, minns när jag jobbade natt och vaknade eftermiddag och hade ingen aning om det var kväll eller morgon…. Jag köpte en bok med rabatt idag på singlarnas dag 📚

BP sa...

Så kul att du gillade bläckfisksalladen - yummie, yummie. Tusen tack för länken. Å du, med lite tur bor du kunna mumsa på bläckfisk även på Gran Canaria.
Du har ju en helt annan inställning till dygnet då du är nattarbetare, men en sak är vi helt överens om - årets höst har verkligen varit ovanligt soligt och varmt- Just nu är det hela 14 grader!!!
Var också singel när jag var yngre. Måste säga att singellivet ska man ha upplevt just när man var ung. Är man 60 plus är det inte ett dugg roligt att vara (ofrivilligt) singel igen. Så jag håller helt med sig.

Mrs Calloway sa...

jag har verkligen njutit av det milda vädret i höst. jag brukar gilla hösten och har inget emot november. februari är mycket värre. skulle ha svårt att arbeta natt. tillräckligt svårt att arbeta dag. det vill säga att jag har svårt att sova ändå. härligt att inleda helgen med lyxig pedikyr

Anonym sa...

Skulle absolut kunna testa bläckfisksallad. Kan mottas både positivt och negativt från mej, gissar jag.
Singel är nog inte så kul....men särbo låter bra. Både ha kakan och äta den...
På landet har vi mörk-mörkt! Tror att det är svårt för er stadsbor att förstå hur mörkt det är. Men det är ju så det är... och vill jag gå ut, så får det bli pannlampa på. Ganska mysigt, faktiskt. Kram//Anna-Lena

Paula sa...

Det borde vara förbjudet att visa sushifoton efter klockan 22...ja för klockan är över nu då jag läser, hihi
Bläckfisksallad, är det vanligt på menyn på sushiställen? Tror vi ska beställa hämtmat imorgon, skulle gärna välja sushi men mina flickor är inte lika begeistrade. Jag har faktiskt njutit av fotvård, trodde jag inte då jag har fotfobi, men nu när jag ser vad du har mellan tårna så får jag rysningar! *Förstår syftet, men känner hur otäckt det känns, haha
Ha en fin helg, hoppas nattpassen snart är slut
Kram

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Bläckfisk låter läskigt men också spännande, kanske är något man skulle prova att äta trots allt. Jag får väl medge att jag är ganska kräsen i maten överlag 😅

Äventyret framtiden sa...

En härlig fredag har du haft och tack för att du delar med dig av snygga fötter, god mat och bra svar på fredagsfrågorna.

Ha en fin lördag Susjos!
Kram

Ditte sa...

Vilken behaglig fredag! Och så gott med sushi. Var länge sen nu jag åt det. Tack för tips om bläckfisksalladen . Ska testa. Ja, åren går och även om jag trivs bra med mig själv så är det fint att vara två. Men livet kan snabbt ändra sig.
Kram!

Anna i Portugal sa...

Den varma hösten kan jag förstå är härlig, men samtidigt oroande, då det är "fel". Sushi är så gott, men längesen jag åt. Skönt att bli ompysslad på fötterna!

Kina sa...

Vad härligt att få fötterna "gjorda"! Det skulle man unna sig lite oftare. Älskar suchi, men den där bläckfisksalladen avstod jag gärna. Kan inte med konsistensen hos bläckfisk. Tänk så beroende vi är av ljuset ändå! Fast mörkret KAN ju också vara härligt, med stjärnbeströdd himmel ute och tända ljus inne! Men jag blir lite nojig när det är mörkt utanför fönstret så jag drar gärna ner persiennerna då. Känner mig på något vis betittad! Det man inte kan se skrämmer en ofta. Ha det gott!