onsdag 23 november 2022

Gran Canaria dag 4

Jodå, jag kom upp i morse för en powerwalk/joggingtur, men nu är benen tunga och en hel del träningsvärk också, men det är ju så fantastiskt att komma ut i detta fina väder tidigt på morgonen, jag som är så morgontrött, men här kan jag ju inte låta bli att komma upp när vädret är så fint, men visst har jag alarmet på mobilen på, annars skulle det inte gå! 
 
En bild från parken…

Dessa lustiga fåglar finns det massor av i parken, de ser ut som gäss på håll, men kommer man närmare så liknar de ju kalkoner med det röda skrovliga skinnet? 
Så bergen igen i bakgrunden….


Sen smakade det mycket gott med frukost! Ännu en solig dag med bokläsning i solen. Höjdpunkten var dock att få ett videosamtal från Samuel på kvällskvisten, när jag fortfarande låg kvar på solstolen med solhatt och solglasögon, så han kände inte igen mej först, så snabbt in på hotellrummet och ta av sig hatt och glasögon, och där också farfar fanns , tittande på VM-fotboll. 
Ikväll hade vi bokat bord på Restaurang Espetada, som jag fått tips på facebook , och i den nordiska tidningen här nere. En svenskägd restaurang som har kunnat öppna igen efter att ha varit stängd i två år. Kul var att den låg bara ett ”hundskall” bort från vårt hotell, så vi tog bara en kort promenad så var vi där! 
De bjöd på lite ost och charkuterier då de också firar 20 års jubileum! 

Vi tänkte ta sjötunga walewska ,men den var slut tyvärr ( två stora  sällskap hade under kvällen varit där och alla hade tagit just den maträtten! ), maken slog till med en torskrygg med potatisgratäng och blev jättenöjd. Jag tog grillad lax på planka och blev minst lika nöjd! Deras svenska kock som de hade för 20 år sedan längtade tillbaka till Gran Canaria, och är nu åter i tjänst på restaurangen.

En trevlig dag och kväll är tillända. Undrar hur vädret blir i morgon, SMHI säger molnigt och iPhones väder-app säger strålande sol? 5 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Det är skönt att komma upp tidigt, och ska en ligga stilla i en solstol och njuta av en bok under dagen är det ju skönt att ha varit i rörelse på morgonen. Förstår att du ställer klockan.

Znogge sa...

Vilka härliga dagar ni njuter av!

Kram

Ditte sa...

Härligt och bussigt av dig att du delar med dig av "allt gott" Jag tar tacksamt emot.
Snöigg kram men varm ändå.

Anki sa...

Härliga dagar ... njut så länge det går!
Fågeln ser ut som en myskanka ... googla på den :)
Kram

Carita Liljendahl sa...

Den där frukosten i all sin enkelhet med stekta ägg - ah!
Men jag vill gärna ha dem stekta på bägge sidorna.