tisdag 5 februari 2013

Django Unchained

Idag ville jag göra något med yngsta sonen som är arbetslös, och både jag och maken var ju lediga. Sagt och gjort, det bidde middag ute (trots att Linas matkasse kom igår) och en biokväll. Någon tjejfilm var ju inte att tänka på, nej killarna fick välja- så då blev det Quentin Tarantinos senaste (långa) film Django Unchained, och trots att det är en hel del blod och våld så är han ju helt makalös denna Tarantino. Ni som gillar Pulp Fiction och Inglourious Basterds- ni/vi blir inte besvikna! Dialogen är helt underbar, och skådisarna likaså- bäst är nog Christoph Waltz ,som även spelade nazisten i Inglourious Basterds (han fick en Oscar för den rollen).
Och jag fick återse min gamla idol Don Johnson ikväll, fast i en annan skepnad än i Miami Vice!  Och så duktiga Leonardo DiCaprio i en hemsk roll....ack ja,för att inte tala om Samuel L Jackson!!!...Vad tycker jag då om denna film, tja den får en 4 av fem stjärnor...det är inte dåligt det! Här är recension från SvD och Moviezone. Handlingen :
Django (Jamie Foxx) blir köpt av Dr King Schultz (Christoph Waltz), en tandläkare som numera försörjer sig som Bounty Hunter. Django kan nämligen identifiera ett par män som Schultz är på jakt efter, något Schultz motvilligt vill utnyttja innan han ger Django sin frihet tillbaka. 
Django har dock sin egna kamp att föra, att återförenas med sin fru Broomhilda (Kerry Washington) efter att de båda sålts till olika slavägare som straff för ett rymningsförsök. Så småningom leder det handlingen till plantagen Candie Land, ägd av grymme Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) / Moviezine

5 kommentarer:

Madeleine sa...

Härligt med en biokväll sådär mitt i veckan. Det är allt för sällan det sker här...

Sv: Ja det är dags att jobba, och denna gången blir det 5 dagar i Thailand som bonus. Och du kan tro att jag gläder mig. Jag FRYSER så...

Kram på dig!

Jaana Oh sa...

Roligt med bio oxh kul att du gillade den!

Kommer INTE svika F&S... :)

Husfrun sa...

Så mysigt med biobesök, och härligt att filmen föll er i smaken.
Kram.

Ting sa...

Den är helt uuunderbar den filmen!
Jag älskar Tarantino, dialogen.
Humor mitt i allt våld och blod.

Home2tiny sa...

Nog dags att ha en biodate med mannen, gillar Tarantinos filmer båda två. Ha en toppendag. Kramisar Tina