onsdag 20 februari 2013

Han är på plats!


Klockan 14 idag kom ett härligt inlägg på facebook från kusinen i Maputo :" Björnen har landat!!" Då slappnade jag av :) Sonen (Björn) har efter 18 timmars resande nått sin slutdestination Maputo i Mozambique,hurra!
Där kommer han att få bo hos sin kusin och hennes familj. Förhoppningsvis få lite praktik i grafisk design som kusinen sysslar med, och träffa massa nya människor, få njuta av solen och värmen. Han kan åka hem när han vill. Han har ett turistvisum på 3 månader. Låter det inte spännande så säg?
Hade svårt att sova i natt, och vaknade redan kl 07 i morse. Hämtade syster i Vällingby och körde upp till Falun där vi hälsade på vår lilla pappa som ligger som en vit liten fågelunge i sängen och blir matad och ompysslad. Han ser mer död än levande ut, men var på ett strålande humör! Helt otroligt! Han pratade om gamla tider, vi matade honom med semla. Han tycker sig ha ett bra liv där i sängen säger han...!? Vi klippte håret där i sängen, naglar och tånaglar...Smörjde in fötterna och han fick sippa på lite whisky till kaffet.
På fotot ser man utsikten som pappa får titta på genom sitt fönster dag som natt: Falu Fängelse (numera vandrarhem). Och fotot längst ner är på pappa och mamma i unga år. Yngsta sonen är väldigt lik sin morfar :)
Sen körde vi hem igen...är liiite trött nu....

9 kommentarer:

Anna sa...

Va skönt att sonen har kommit fram. Han kommer garanterat att få "The time of his life". :)
Kram

Anna Svensson sa...

Så skönt att veta att han är på plats!

Jobbar du heltid?

Nu är det snart dags att krypa ner mellan lakanen...

BP sa...

Så skönt att "The eagle has landed" - men det var visst Björn(en).
Ett härligt äventyr för sonen. Är lite avis måste jag säga.
Även om di pappa verkar vara gammal och skröpligt så är det ju toppen att han ändå är nöjd. Att du och din syster inte tycker om "situationen" är en sak - å jag skulle nog tycka som ni, men om din pappa verkar vara nöjd så tycker jag att ni ska vara det också.
Å vilka stiliga föräldrar du har. Du är mycket lik din mamma vackra mamma tuýcker jag, förutom hårfärgen då;-)

Sus sa...

Vad fina ni är med er pappa!
Och sonen är jag avundsjuk på.

Husfrun sa...

Låter jättespännande. Skönt att han kom fram ordentligt. Kram.

Anna sa...

Vilken lättnad för dig och veta att han är framme!
Jobbigt är de när föräldrarna blir gamla, men han måste ha mått när han blev ompysslad av sina barn, whiskyn måste varit de bästa :)
Kram

fialia sa...

Gott att höra att sonens resa har gått bra, då kan du slappna av åt det hållet, så lilla pappsen tycker han har det bra trots allt, ja vad vet eller förstår vi.
ha de Fia

Helga sa...

Skönt att resan gick bra för din son. Nu får han en otroligt spännande upplevelse som han kommer att minnas hela livet!

Vad fina ni är mot din pappa. Jag VILL inte bli en fågelunge som bara ligger men man hittar säkert fina stunder i livet även då.

Fru Venus sa...

Vilket Björnäventyr! :-)
Och pappsen, vilken tur han har, i alla fall!