tisdag 19 september 2017

Fullt i stan i natt...

Den här lappen skrev jag i morse kl 03.31, så den stackars förstföderskan fick ändå komma in till oss, fast vi också hade fullt, fick lite morfin mot de smärtsamma värkarna och ställa sig i duschen i väntan på ledig personal och ett ledigt rum! Vid halv sju i morse fanns ett nystädat rum och en barnmorska och undersköterska ledig till henne. Få se nu vad regeringen lovar i den nya höstbudgeten, en massa pengar till förlossningsvården sägs det....vi får väl se! Sov bara till 13-tiden idag, cyklade ner till MoS och hittade till Juica, min tanke är att prova en fastedag med kallpressade juicer, kan inte det vara bra för kroppen??!  Men nu stundar först en till natt på jobbet!

7 kommentarer:

znogge sa...

Förlossningsvården behöver verkligen byggas ut för så här ska det inte behöva vara. Men tyvärr är det vanligt med för få vårdplatser...

Hoppas natten blir ledigare!

BP sa...

Läste om de utlovade extrapengarna till BBn och tänkte såklart på dig direkt. Å av din lapp att döma är dom mera än eftertraktade och nödvändiga om situationen någon gång ska bli bättre för både personalen och mammorna.

Å att ställa sig i duschen i väntan på ledig personal och ett ledigt rum är ju - ja, vad ska jag säga - ovärdigt! Men vad skulle ni göra... Antar att kvinnan åtminstone blev ren inför förlossningen;-) Nej, förlåt, det var ett skämt under bältet...

Fastedag - skämtar du??????? Du som är så smal och dessutom jobbar så hårt!!!

Hoppas nästa natt blir aningen lugnare för dig!

Ditte sa...

Det räcker ju inte med att lova mer pengar utan det krävs ju också bättre arbetsvillkor och att det finns tillgänglig och utbildad personal. Och tills dess...
Regeringens löften ger jag tyvärr inte mcyekt för innan de verkställs. Skolan skulle "Fridelutten" ordna på några månader och åren har gått men inget hänt.
Givetvis vill jag att förlossningsvården skulle få rejäl hjälp i morgon...
Önskar dig en hyfsat lugn natt.
Kram!

Ama de casa sa...

Men fy vilken horribel situation för både mammorna och personalen... Håller tummarna för att dom där budgeterade pengarna kommer på riktigt också och inte bara är tomma löften!

Men du... Inte behöver du fasta! Håller med BP här.

Ami sa...

Men så hemskt ni har det på jobbet! Det är ju bedrövligt att det ska behöva vara så :(
Jag tycker inte heller att du behöver fasta.....
Kram

Villa Freja sa...

Ja, jag hörde om den nya budgeten. Får hålla tummarna. Kram

Susanne sa...

Ja, nu får vi väl hålla tummarna att det blir en bättre arbetsmiljö för oss inom sjukvården OCH en bättre och säkrare plats och vistelse för våra patienter. Som det är nu blir man ju mörkrädd. Härligt att ni välkomnade förstföderskan :) Lycka till med fastandet... Funkade det?
Kram