söndag 10 september 2017

Sköna skyltsöndag


Den 10:e september förra året tog jag bilden till vänster, då satt jag nyvaken efter nattpasset på uteplatsen och drack mitt kaffe medans Maja njöt av eftermiddagssolen. Idag, på bilden till höger, dricker jag mitt kaffe på balkongen i Solna, nog längtar jag lite tillbaka till huset, i alla fall till uteplatsen! Men vi stormtrivs i lägenheten här i Solna, och inte blir det sämre när jag läste på anslagstavlan i entren att ekonomin är så bra i föreningen att vi får en avgiftsfri månad denna månad, inte dumt alls!

Skyltsöndag denna soliga söndag som BP förvaltar, och jag börjar med denna "skylt" , läs texten så förstår ni bilden...aj,aj...

Meskalin googlade jag på : Utvinns ur kaktusar och är en psykedelisk alkaloid...

...menas nog här i Sverige....

Landstinget går i alla fall inte med vinst ...


Kul från nätet...

Aha!


Idag tog jag bussen till Brommaplan, och blev nostalgisk, eftersom jag en gång i tiden bott just här. Åkte vidare .....


...fast här är Brommaplan igen....ville ha med statyn på kort!
Träffade syster i Vällingby, det var ett tag sedan nu. Vår vana trogen så blev det gofika på Pallas!

Hemma på min gata igen med Friends Arena där i bakgrunden.

Tog till mej Dittes tips och köpte en sele till Maja nu i Vällingby, och så gick vi ut en liten stund. Tyvärr blåste det massor och en massa ljud från fotbollsplanen gjorde henne rädd, men nu ska vi ut flera gånger! Tack för tipset Ditte!
Inte bara skyltar denna sköna söndag, men några i alla fall!

9 kommentarer:

BP sa...

Outch!!! Ja, alltså den första skylten - hahaha, men det var kanske elakt att asgarva här;-)
Väderskylten beskriver absolut verkligheten i Sverige den här sommaren...
Även skylten med äpplet fick mig att gapskratta:-)
Sedan skyltar du ju med Maja också och hennes nya sele. Snygg färg på selen förresten;-) Hon kommer nog att vänja sig ska du se.

Tusen tack för en toppen skyltning och länken!

PS. Stort GRATTIS till en avgiftsfri månad. Det var inte illa. Det är bara att boka en resa för pengarna;-) DS.

Gerd ♥ sa...

Eftertänksamma skyltar, blandade med smått och gott, inte illa 💚

Gillar fina lilla Maja och selen. Jag har haft katt med sele. Dock har det varigt smarta och åliga katter, som har tagit sig ur detta. Men skulle det vara så med Maja, så finns det ännu kraftigare (breda, mjuka) selar, som funkar perfekt!

Skyltsöndagskram 💚

Ditte sa...

Vad roligt att du köpt en sele till Maja och en snygg sådan dessutom. Tror den blir perfekt. Hon ser lite rädd ut, men träning behövs. Samma sak för att lära hundar gå i kopppel. Och ut kommer ju Maja nu. Kanske så småningom en promenad i Hagaparken skulle uppskattas av Maja. Lite lugnare.

Tack för bra skyltning. Skrattade åt flera och fick andas extra när jag passerade förlossningsskylten och gled i mål med räkmackan.
Kram och lycka till med Maja och selen. Det kommer att gå jättebra. Desutom är selen turkos, min favoritäfrg.

Autismmamma sa...

Man ser inte det på mig, men jag känner det i mig. Jag heter Mia. En 47-årig tjej som bor i Småland. På den här bloggen kommer jag att skriva hur det är att leva med svår psykisk ohälsa. Att varje dag fajtas med Tvångssyndrom, Aspergers syndrow, Autism, OCD och Autismspektrumstöning m.m Att vara absolut tvungen att göra vissa saker eller tänka på ett särskilt sätt och dessutom inte kunna förstå många sociala aspekter. Följ gärna mig här för att försöka kunna förstå hur det är att vara psykisk funktionshindrad.

Det jag skriver om är psykisk hälsa och ohälsa, Jag ger mycket tips i min blogg om hur du kan gå din egen väg och hur du kan göra för att ta dig upp igen från din psykiska ohälsa. Jag vill inspirera andra till sunda ideal och värderingar och få människor att förstå att man duger som man är. Jag delar även med mig av min erfarenhet kring psykisk ohälsa och min vardag. Vi är ett team här inne och kämpar tillsammans!

E-mailadress: happy0@home.se

Hemsida: http://autismmamma.bloggplatsen.se

När du ändå är här, så lägg gärna igen ett tassavtryck så jag kan besöka dig och din blogg.

When you are here, so please write a comment, then I know who Im going to visit.

Ama de casa sa...

Haha! Kan inte låta bli att fnissa åt den första bilden som har två vänsterbilder och ingen högerbild? ;-) Spelar ingen roll egentligen, för vänster och höger är ingen bra ledtråd i alla fall - dom byter ju plats när man vänder sig om :-D

Snällt med sele till Maja - hon kommer säkert att vänja sig med lite övning :-)

Ha en finfin start på veckan!

Ami sa...

Så bra att Ditte tipsade dig om en sele till Maja. Skönt för henne att komma ut. Och efter ett tag vänjer hon sig nog vid den!
Kram

House and Garden by Bia sa...

Roliga skyltar ;))
Och katter är ju fina...vi har haft fyra st. i somras försvann den äldsta som var 18 år. Han var sjuk och ligger nu någonstans kring torpet, död antar vi. Han gick ut på morgonen och sen har vi inte sett till honom, de gör ju så katterna när de känner på sig att nu är det slut ! Synd bara att vi inte hittade honom under något träd eller dyl. Så nu är det nog inte mycket kvar att honom ;(. Men han fick dö kring sitt älskade torp iaf där han varit i 18 somrar !! Nu har vi bara en katt kvar, en snäll och lugn hane ;))
Hoppas du har det bra !
Kram bia

Mias Mix sa...

Förstår att både du och Maja saknar huset. Men så skönt att ni trivs i lägenheten. Och vad bra att det är en stabil ekonomi. Smart med sele så Maja får komma ut. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra med vår katt när vi flyttar nästa år.
Underbara skyltar. Det där med rep runt testiklarna kanske ni kan ta efter på jobbet 😃.
Tusen tack för komplimang och fina ord hos mig. Ja det var jag som fotade bröllopet. Lite nervöst men de är nöjda som tur är. Kram

Anni sa...

Jag skrattade så gott åt indiantraditionen att jag nästan missade både Brommaplan och Vällingby - mina "hoods". Så du har bott vid Brommaplan! Kul!