tisdag 28 augusti 2018

Date i Vällingby

Sista lediga dagen åkte jag till Vällingby och hälsade på syster. 


Vi fikade på Espresso House denna gång...

...innan det var dags att se "Mamma Mia" filmen igen, min syster ville så gärna se den, och jag kan se den hur många gånger som helst, så jag bjöd henne på denna!

Här ville jag få med den gamla bio-skylten som faktiskt finns kvar : Fontänen! Den vann utmärkelsen "Lysande Skylt "2016 ,Juryns motivering löd: Guldgult och vitt lyser Fontänen sedan 1956. Då Fontänen invigdes var ljusskyltens design modern, med skrivstil och bokstäverna o n t ä n e och n djärvt uppdragna till samma höjd som F.[2]   
Filmen "Superhjältarna är det ingen risk att jag tänker se, hihi!

7 kommentarer:

BP sa...

Vällingby Centrum minns jag såväl. Vi gjorde ett reportage om det nya centrumet i en av våra tidningar 2007 tror jag det var, då byggnaden blev vald till Årets bygge. Sedan gick det ju utför i många år, men det verkar gå bättre för centrumet igen.

ExpressoHouse nobbar jag. Deras kaffe går inte att dricka, inte ens en fyrdubbel cappuccino smakar nåt annat än mjölk...

Så himla läcker neonskylt! Riktigt kul att den kultiga skylten är kvar!!! Den är ju ett landmärke!

PS. Visst borde din man och T kommit och ätit tårta idag. Vet inte vad som hände att det bara blev fem personer, då det inte var jag som skickade ut inbjudan. Men det var absolut ett oförklarligt bottenresultat. DS.

znogge sa...

Det är verkligen en underbar film med härlig musik så visst vore en repris okej! II Malmö fanns det för en fin bio som hette just Fontänen men den finns tyvärr inte kvar längre...

Kram och god onsdag!

Ditte sa...

Vällngby centrum minns jag från "förr" men biografen har jag aldrig besökt. Trevligt med "date" med din syster och fint att se filmen. Jag så den för ett tag sedan här på Söder och tyckte den var en riktigt "må bra" film. Och musiken håller ju verkligen.
Kram och trevlig onsdag.

Ama de casa sa...

Jag vill också se den där filmen! Och då menar jag inte Superhjältarna 2... :-)
I Vällingby har jag varit rätt mycket. Anders jobbade där i många år och det hände att jag åkte dit istället för hem ifall vi skulle göra nåt direkt efter jobbet. :-)

Steve sa...

Fontänenskylten är en riktig höjdare. Ljuva 50-tal.

Ami sa...

Mamma Mia kan man se hur många gånger som helst :) Den första Mamma Mia har vi sparat och ser den någon gång då och då :)
Roligt att du tog med din syster!
Kram

Mias Mix sa...

Åh vad bra att filmen är bra. Har inte sett den ännu men ser fram emot att se den. Dottern kan ju inte lämna lill-killen så långa stunder så hon undrade om jag ville se den med henne när den kommer till Gnesta. Älskar första filmen och hört att denna ska vara ännu bättre.

Vad synd att ni hade så dåliga platser på GES. Vi stod helt perfekt. Såg jättebra trots att jag är så kort...

Om du kollar min blogg kommer du troligtvis känna igen en tjej på första bilden från tacksamhetsinlägget! Bilden från dopet, tjejen i långklänning närmast Charles. Hon är barnmorska på samma jobb som du. Jobbar dock inte nätter men hade gått med dig på introduktionen. Dotterns bästa vän Linda!