tisdag 10 september 2024

Förkylt igen!

Tro det eller ej, men jag är väldigt förkyld igen, suck! Vi som skulle åka till Vendelsö idag och hälsa på barnbarnen, men det får vänta. Nåt som jag inte ville missa idag var ultraljudet av min mage i morse, så det var bara att bita ihop när klockan ringde vid 07-tiden i morse och bege sig in till stan.
Torghandlarna höll på att plocka upp sina varor på Hötorget...

Ultraljudet såg bra ut enligt den som gjorde det, inga gallstenar. Svaret skickades till min husläkare, som ringde mej senare på dagen och berättade att de sett en polyp ( i gallan?) och att jag under 2 års tid ska följas upp med ultraljud, en gång i halvåret, bra så...

I morgon bitti är det dags för en utbildningsdag om CTG -kardiotocografi, fostrets hjärtljud som registreras tillsammans med livmoderns sammandragningar, den utbildningen är obligatorisk, kan tycka att det känns lite konstigt att jag ska behöva gå den som numera aldrig jobbar med CTG? Få se hur jag mår i morgon...
 

11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Förkylningar vill man ju helst slippa, de kommer ju oftast jäkligt olägligt av nån underlig anledning.
Polyper kan man ju också vara utan, hujeda mej.
Lycka till med utbildningsdagen, hoppas de bjuder på fika. ;)

Krya på dig.

Hanneles bokparadis sa...

bra att du blir omhändertagen

Znogge sa...

Vilken otur att du är förkyld igen så det är nog klokt att inte smitta dem denna gång ;-)
Så skönt att det såg bra ut och det är bra att de håller koll på polypen.
Då får du se hur då mår i morgon helt enkelt.

Krya på och ha en fin kväll!

Kram

LillaSyster sa...

Krya på dig och skönt att veta vad som är problemet med magen. Du Kabul kan gå utbildningen vid ett annat tillfälle då du är pigg.

BP sa...

Snacka om maximal otur med förkylningen. Den hade du inte bett om antar jag. Hoppas den går över snart.
Du verkar också ha en husläkare som är snabb och pålitlig. Sedan visste jag inte att man kunde ha polyper i gallan...
Hoppas att utbildningen är digitalt, för inte ska du väl dela mig dig av förkylningen till dina kollegor.
Krya på dig!

Äventyret framtiden sa...

Du kanske inte behöver utbildningen rent av? Du har ju den biten bakom dig om jag har förstått det hela rätt? Aj, det var som sjuttsingen, att du är förkyld igen! Inte ens finnbastu fixade det. Då är det illa då Susjos! 😉I Finland brukar man skämta och säga att om inte bastu tar kål på allt så är det bara att hänga sig. Du har kanske en stång någonstans där du kan hänga i armarna ett tag? Jag har testat att hänga mig så många gånger och jag lever ännu. Så det hjälper. Kärlek och omtanke...snart är du på banan igen.
Krya på dig kramar och så skönt att du vet vad som har jobbat på och att du är under uppsikt. Toppenbra!

Ditte sa...

Så trist med en förkylning och utebliven tur till Vendelsö. Förstår att du haft fina dagar i Finland. (Har följt med på Instagram) Fint att du gjorde ultraljudet och bra med snabbt svar. Bra att de följer upp dig. Önskar dig en bra utbildningsdag i morgon, men visst känn det knepigt när du inte ens jobbar med CTG. Och kanske blir det bättre för dig om du är hemma och vilar dig i form. Kram

femfemman sa...

Tråkigt att missa barnbarnsdag. Men inte mycket att göra åt.
Så bra att magen såg ok ut. Och att du har den under uppsikt.
Sjukskriv dej du från en utbildning som du inte behöver.
Kram

Annika sa...

Så hopplöst med två förkylningar så tätt. Inte kul. Krya, krya!! Hoppas det kommer att kännas OK med den obligatoriska utbildningen också, att du inte är för trött. Skönt med magen! Kramar!

Geddfish ♥ sa...

Förkylning är verkligen blä. Jag är aldrig förkyld men nyss hade jag ändock feber, det var en infektion, inte kul det heller.
Jag fick göra många CTG då Sarah låg i magen eftersom hon hade tillväxthämning.
Krya på dig! Kram!

Paula sa...

Men attans, fick du med dig finska baciller hem? Det borde vara stört omöjligt, finns ju inget hälsosammare ställe än en bastu! Hoppas den försvinner lika fort som den kommer. Bra med uppföljning av gallan, visste inte att du hade besvär. Själv ska jag snart iväg till reumatologen för en bentäthetsmätning...igen. Så går det när man är klantig och ramlar.
Kramen