onsdag 23 december 2009

Midvinternattens köld är hård,stjärnorna gnistra och glimma...


Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast tomten är vaken.
Så börjar Viktor Rydbergs "Tomten" och är ett måste på julaftonen,läses högt av min svåger,med bara tända ljus i rummet och alla sitter som tysta möss och lyssnar. Förutom JAG som snyftar lite då och då...gråter ju för ingenting nuförtiden..det mesta berör mej!
I år firar svågern julen i NewYork,så då sa jag till sönerna att JAG gärna läser "Tomten" högt hemma hos svägerskan bland släkt och vänner! Men då säger en av sönerna att det skulle ju inte gå,jag gråter ju bara!!!! Hm...
Dags för uppesittarkvällen dan före Dopparedagen....jag gör det bokstavligen,för jag ska jobba i natt,så inte får jag sova inte!
Och i morgon så får vi se...om jag får läsa "Tomten" högt ?!!!!

8 kommentarer:

Anneli sa...

God Jul!

imse sa...

Annars kanske svågern kan ringa och läsa för er? Eller webkamera kanske?

Suzesan sa...

Julmysigt det där på bilden. GodJul Susanne.

Hoppas du får läsa den. Den är vacker och man skall se den på TV. men så med ljus och att läsa är en fin tradition.
Julmössor på bebisarna då. Det fick mina. De kom in med små tomteluvor. De som föddes på julafton fick ett halsband. Men inte jag och våra Adam och Eva som våra barn hette, jag och den andra tjejen på mitt rum. För jag var ju dan före...och lilla Eva på julafton HON fick halsband. För tjugo år sen.
Men tomtemössor var fiiint. Det VÄRSTA VAR att julmaten var så äcklig och tråkig så vi fick ringa hem allihop och beställa dit lixom. Bums!
Ja jag har ju bägge mina ungar om varsin sida om JULAFTON med tio år emellan.

Kram
/Susanne

Anne-Lie sa...

Hoppas verkligen att du läser Tomten! Ha en mysig natt bland alla mammor, pappor och bäbisar-♥-

Mia S sa...

Vad mysigt det ser ut... Stor varm julkram !!
God Jul ♥

Storarvid sa...

Min mamma läste den för oss varje julmorgon, hon kunde HELA utantill. Hon läste den även i skol aulan inför hela skolans julfirande varje år. Hon var så starkt förknippad med den att hon till och med hade en strof ur den på sin döds anonns. (fast jag personligen tyckte nog att man kunde valt annat till just det tilfället, men det vart ju min personliga åsikt)

EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG DIG OCH DIN FAMILJ!

Anni sa...

Hoppas att du haft det lugnt både på jobbet och sedan hemma ♥

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas din jul blir fin, med eller utan högläsning! (man blir snyftnödigare med åren, så är det bara!)