onsdag 22 oktober 2014

Working nightshift

Sov alldeles för kort igår efter en intensiv natt, och i natt blev det inte mycket bättre. Full fart från det att vi kom, och tyvärr började "mitt team"- bm.student och underbar uska(tack GP för i natt!) med en sorglig prematur förlossning. Natten fortsatte väldigt rörig, och vid 01 tiden i natt var även bak jouren inne och stöttade upp jourhavande läkare på plats. Då fick jag ett blodtrycksfall eller nåt,för jag kände mej svimfärdig och fick lägga mej ner med fötterna högt en stund. Kom på att jag inte druckit något sen jag kom vid 21-tiden, men det var jag ju inte den enda som inte hade gjort! Hm...
Till saken hör att en barnmorska inte var medräknad i nattens personal, så positivt nog kunde vi vara 4 par bm/usk, som jobbade...och ändå hade vi så mycket att göra!!! Ja, ni fattar va?! Vid 07-tiden var det nära på att vi fick  vara med om nästa extremt tidiga prematura förlossning, men då var det gudskelov dags för morgonskiftet att ta över. På väg hem hade jag tur att få sällskap i bilen en bra bit, så jag somnade inte! Idag hade jag bokat in att öva IW på eftermiddagen med en annan blivande IW ledare och sen gå på ett jympapass tänkte jag- men nehej, det avbokade jag. Det fick bli en frisk kvällspromenad och sen krypa upp i soffan ikväll. Känner mej lite sliten...och då har jag bara jobbat två nattpass efter alla mina ledigheter!?
Bilden ja- fick se en trasig kaffekanna i köket när jag kom hem i morse, fick lite panik innan jag insåg att min man är ledig i dag , och som tur är han också en kaffeälskare,så då visste jag att när jag vaknar på eftermiddagen, då bör jag få mitt "morgonkaffe" från en ny kaffekanna, och visst blev det så!

4 kommentarer:

fialia sa...

Låter som du har haft fullt upp men så skönt att du fick kaffe i alla fall.
Jag bäddar ner mig vid fyra tiden när jag jobbar natt o har alltid med mig en termos med kaffe in i vårt lilla sovrum.
Bra start när jag vaknar o ska gå ut till "lejonkulan" innan hemgång.
(ska hänga in nycklar m.m )
Ha de Fia

Ama de casa sa...

Fy vad jobbigt när det blir så stressigt och dessutom går fel...
Stor KRAM till dig!

Anonym sa...

Oj vilken natt. Låter jobbigt och väldigt slitigt. Skönt med en promenad efter en sån natt.
Åh gott med kaffe :-)

BP sa...

Oj, oj, oj. Det låter verkligen inget vidare - förutom kaffet då.
Blodtrycksfall är riktigt otäcka. Hade en kollega på mitt förra jobb som fick sådana ganska ofta. Lika skrämmande varje gång dock.
Ta hand om dig själv nu och glöm inte dricka vatten!