onsdag 8 oktober 2014

Xerxes och dagens parkeringsbekymmer

Först några foton från Xerxes igår på konsthallen Artipelag ute vid Gustavsberg. (hittade fotona via google) Synd att det var mörkt redan när vi kom ut dit, omgivningarna är nog väldigt vackra i dagsljus. Å så Xerxes då...ja,va ska man säga, det är långt ifrån schlagermusik, men sååå imponerande! Malena kan inte bara sjunga,hon agerar så bra också! En superhärlig orkester (som visst är väldigt känd och kommer från Frankrike) En läcker böljande scen, och så dessa häftiga sångare som sjunger heeelt otroligt bra. Läs Expressens recension här. Något som också var roligt var att min man (som var på opera för första gången) tyckte det var riktigt bra också!
PS. USA-svägerskan blev väldigt förvånad när vi dök upp på Artipelag DS.

Idag var det dags för teamträning igen, och idag tänkte jag minsann inte göra om samma misstag som förra gången- att hamna mellan två bommar i parkeringshuset, men vad händer...jo, fastnar igen!!! Denna gång lyste det så fint "ledigt" när jag och bilen framför snyggt gled ner till bommar nr 2, där blev det stopp igen! Galet pinsamt...vad skulle jag in i detta garage och göra!!??? Nåväl, denna gång måste nån kamera ha sett oss, för bommen bakom går upp och vi två kan backa upp ur garaget. Så- vidare till byggarbetsplatsen vid thoraxhuset på KS för att där köra in i det nybyggda garaget. Vad gör susjos då? Jo, åker in där bilarna ska åka ut- en bil bakom mej gör detsamma. En byggarbetare kommer fram och ska berätta det jag redan ser, att jag svängt in fel, jag skyller på att jag i vanliga fall jobbar natt och inte behöver snurra runt på detta sätt för att leta parkering! Så det är bara att backa igen och ta rätt väg in i garaget ,för att där få åka högst upp på plan 8 för att där äntligen hitta en parkeringsplats. Undrar om det är så att någon försöker säga till mig att åka kollektivt in till jobbet på dagtid, eller?!!!

3 kommentarer:

BP sa...

Ja opera och schlager har ju inte mycket gemensamt - jo, det har de ju Malena Ernman. Kul att även din man gillade föreställningen. Har själv aldrig sett en opera, men hallå. Nu minns jag ju att jag på min första skolresa som gick till Wien fick liga mig genom Wagners Parsifal. Jag var 15 då och somnade som en stock. Föreställningen pågick 1 2 1/2 timmar;-)

Ja, KS och NKS parkeringsmöjligheter vill jag inte ens testa. Att åka kommunalt i rusningstid dit är väl helt okej, men under dagtid - FORGET IT!!!

Ama de casa sa...

Haha! Förlåt men... HAHAHA!!! Ja, det där med att åka kollektivt på dagtid är kanske inte en sån dum idé :-D

sv: Jo, jag har alltid gillat djur och utbildade mig i två år på Kolmården till djurskötare. Det tog alltså två hela år att lära sig att kratta bajs ;-)

Har sen jobbat i Lycksele Djurpark och på Skansen. Från det senare stället tog jag tjänstledigt då Anders lurade mig till att gå en ettårig programmeringsutbildning. Nåt som jag i och för sig inte ångrat, men jag är glad att jag åtminstone testade på mitt drömjobb :-)

Helga sa...

Kul att ni gillade föreställningen! Kan tänka mig att den är bra!

Rörigt med parkeringen ;)