fredag 9 september 2016

Ljuva september och en uppgift är utförd!


Bosse Lidén har en rolig uppgift här i september, jag vill gärna hänga på, så här kommer bild och text om mina minnen i september, en för varje bokstav!
S- Sjätte september 1990 blev jag mamma för första gången,så klart en av de största händelserna jag varit med om, den andra händelsen är så klart son nr 2:s födelse!
E- Earth wind & fire måste ju bara vara med, vem minns inte deras hit : September! Jodå, jag har köpt en cd med dem. Har faktiskt sett dem live på Globen också, de var förband (!) åt Barry White ,året var 1999- det var helt fantastiskt!!!

P-  Pappas födelsedag var i september, närmare bestämt en dag efter min mammas födelsedag. Här en underbar bild på äldsta sonen och min pappa i sina krafts dagar.

T - Till Stockholm flyttade jag- hör och häpna, just den 6 september . Året var 1979, och några fasta jobb fanns inte att få i Hofors där jag bodde då. Men de skrek efter arbetskraft både i Stockholm och vi fick också svar från Göteborg, men Stockholm var närmare. Här ser ni ett blivande sjukvårdsbiträde med resväskan packad, snart skulle jag fylla 19 år. ( ursäkta en suddig bild...men den är ju sååå gammal!)

E - En resa , min andra utlandsresa, hann vi tjejer göra precis innan två av oss flyttade till Stockholm,vi var bara hem och vände där i början av september! Denna resa gick till Ibiza...två veckor var vi borta,och längtade faktiskt hem på slutet minns jag väl! Sitter på badbåten ut till stranden som hette Cala Bassa. Båtturen kostade 150 pesetas, hur mycket det nu var?

M - Mamma, älskade mamma som gick bort alldeles för tidigt- hon hade också födelsedag i september, en dag före pappa minsann ( samma år var de födda också!)! En härlig bild på landet med äldsta sonen i knät.

B - Bröllop i september! Vi gifte oss den 21 september 1991, förstår ni vad tiden går? Silverbröllop i år!

E- En bröllopsresa gjordes också i september, till staden i våra hjärtan : New York! Vi bodde i svägerskans lägenhet, och det blev intensiva dagar- vi kom på fredagen och åkte hem på söndagen!

R- Resor har det blivit många av, även i september. Minns så väl den första semestern efter första sommaren som nybakad sjuksköterska, jag och min kurskamrat fick vänta ända till september innan vi fick vara lediga, men då hade vi ju hunnit få lite lön också. Här har vi just landat på Arlanda med nyfunna kompisar som vi träffade på Mallorca!

Tack för att jag fick vara med och dela "mitt" september Bosse! Det har varit så kul att leta efter bilder och minnen från "förr"! Just nu spelas här  Earth Wind & Fire. Bra uppladdning inför natthelg på jobbet!

15 kommentarer:

Comsi comsa sa...Åh så roligt att se, väldigt starka septemberminnen har du här. Jag gifte mig första gången 88 och hade en liknande klänning som du... :D)

Kram på dig ♥

Anki sa...

Tack för dina personliga och trevliga tankar om årets finaste månad! Verkligen härliga minnesbilder med familjen som fokus - bra jobbat!

Ditte sa...

Verkligen roligt att se dina bilder och läsa om fina minnen under årens lopp från september månad . Och så mycket som hänt just denna månad! Minnsevärt!
De gamla bilderna var så härliga.
Tack för att du delade med dig och stort grattis till väl utfört uppdrag.
Önskar dig en lugn jobbnatt.

Agneta sa...

Härliga minnen och bilder!

znogge sa...

Vilken härlig och personlig tolkning du gjorde av september! Det är alltid extra roligt att dyka ner i minnenas arkiv och fördjupa sig i gamla bilder.

Sommaren 1979 var jag också två veckor på Ibiza och dagarna tillbringades oftast på Cala Bassa. Det var även min andra utlandsresa bortsett från ett stort antal turer till Danmark men det är som hemma ;-) Jag längtade också hem i slutet för två veckor var nästan i mesta laget... Vi bodde i San Antonio vilket jag förmodar att ni också gjorde.

Hoppa natten inte blir för intensiv!

BP sa...

Vilket härligt inlägg! Å vilka fina bilder. Å din äldsta verkar alltid ha varit så himla glad!

Å bröllopskyssen - helt underbart. Skrattar gott åt din mans frisyr där.

Å Earth Wind & Fire diggade jag också faktiskt - tror det eller ej;-)

Biggeros.blogg.se sa...

Så trevligt att få se dessa nostalgi bilder!! Tänk att ni har silverbröllop med. Livet är ändå underbart🤗🤗Kram

Ama de casa sa...

Men vilken härlig tolkning av den roliga utmaningen! Underbara gamla (nåja, inte sååå gamla) bilder :-)

Earth Wind & Fire var jag också och kollade på. På Hovet, i början av 80-talet. Då var dom minsann huvudattraktionen :-)

Jag tror att 100 pestas "för det mesta" motsvarade ungefär 5 kronor :-)

Anonym sa...

... och tack för att jag fick vara med. Det är som jag skrivit tidigare under året roligast att besöka "lekdeltagarna". Mysigt med dina föräldrars födelsedagar och år. Jag undrar såklart om de visste om det innan de träffades eller om det blev en festlig stund när de berättade om det förvarandra. Hoppas ni ska göra något riktigt nice den 21:e när ni firar silver. Noterar att vi är nästan lika gamla. Jag är född 1959 och gifte mig 1990.
Den skivan har jag också. Som jag skrev var jag på konsert i Göteborg med EWF. Det var min dåvarande flickväns favoritgrupp just då och jag gillade också dem.
Vilken söt blond tjej på bilderna. :)
Kram Bosse

Ami sa...

Så fin tolkning du gjorde av september!
Och jag har ju också väldigt bra minnen från just september eftersom vår son också är född då :)
Ha en härlig helg
Kram

Gunilla sa...

Grattis till ett härligt personligt inlägg om september. Fina nostalgiska bilder. Lekkram ��

Eva sa...

Bra jobbat! Vilket härligt inlägg med september minnen. Fina bilder och mysiga berättelser. Så personligt. Kram

Anette sa...

Fina septemberminnen.
Snart silverbrölopp, inte illa.

Mias Mix sa...

Jösses så roligt att se dessa gamla bilder!! Kul grej att hitta bilder på alla bokstäverna :) Silverbröllop är inte illa. Vi har två år kvar dit. Och såklart det är det största som hänt en att få sina underbara barn <3

Christine - 29° sa...

Men så härligt inlägg. :)