tisdag 2 april 2019

Amnings workshop

Idag hade de (=cheferna) lagt in mej på en utbildningsdag som jag inte var så sugen att gå på. Det började inte så bra, för jag gick upp alldeles för tidigt för jag trodde att vi började kl 08...


...men ser när jag stigit upp i ottan och kokat kaffe att vi börjar kl halv nio! Suck, då hade jag ju kunnat sova längre! Nåväl, det blev premiärtur med cykel till jobbet i alla fall. Tyvärr blev dagen inte till belåtenhet, jag och några av mina nattkollegor var väl några av de få som var där som inte jobbar med eftervården och amning, så det kändes lite som fel forum för oss, vi är ju specialister på förlossning ,inte på eftervård och amning. Men det nya arbetssättet som de vill ha igenom betyder att alla barnmorskor ska kunna (lite) allt i vårdkedjan, som i sin tur betyder att ingen blir superbra på något....lite förenklat! Numera sitter jag ju mest i telefonen på nätterna och tar emot samtal och beslutar om de ska komma in eller inte för att föda, så amning är något jag inte alls håller på med!

Imorgon och på torsdag ska jag också "jobba" dagtid, hemskt om ni frågar mej, men det blir troligen mer spännande, för då blir det  en kurs som heter BLUBB= Barnmorskor och Läkare Utbildas om Bäckenbotten. Det blir både anatomi, fysiologi, klassifikation av bristningar, prevention och teori. Tror att den kursen ger mera för mej inom förlossningsvården! Frågan är hur jag ska orka upp tre dagar på raken i denna tidiga timma??

5 kommentarer:

BP sa...

Det där kallar jag för våldtäkt! Alltså vad f*n har amning med förlossning att göra. Tycker att tankesättet på NKS och troligen på alla andra sjukhus också är totalt sjukt. Filosofin håller inte. Jag vill ha vårdpersonal som är specialiserad på det de kan. Självklart får personalen vara "allmänbildad" också, men då ska det vara relevant om du förstår vad jag menar.

Åsså ska du BLUBBA också. Ja den kursen verkar onekligen mera angelägen än amning. Men det jag ogillar ärr att man inte ta hänsyn till er som jobbar natt. Suck med andra ord...

Ama de casa sa...

Jösses... Det är inte LITE grejer dom hittar på åt er på dagarna och flera dagar i sträck också! Hur tänkte dom där? Inte alls, förmodligen. Onödigt med en obligatorisk dag med nåt som inte har med ditt och dina kollegors jobb att göra dessutom.

Hoppas du orkar dig igenom dessa dagar!
Kram

znogge sa...

Synd att fortbildningen inte motsvarade dina förväntningar men tyvärr är det inte helt ovanligt. Hoppas att nästa blir till större belåtenhet och mer adekvat för din del i vårdkedjan!

Kram

Ditte sa...

Märkligt! Det finns ju andra som har hand om amning och eftervård. Och att sitta av en dag på fortbildning som inte känns adekvat är slöseri med din kometens tycker jag.
BLUBB kursen verkar ju vara mer passande för dig och de andra barnmorskorna. Och detta ämne har jag läst en hel del om i pressen.
Hoppas det blir meningsfulla dagar.
Kram!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Som lärare känner jag igen mig, trots att det är två skilda kategorier är det som att vi på "golvet" med akademiska utbildningar ändå får lite gå hand i hand i detta "alla ska land"... Det slående inom läraryrket är "det kollegiala lärandet", vilket egentligen betyder att alla ska göra samma sak oavsett man kan det eller ej.

Jag är till exempel duktig på datorer, trots det har jag fått gå på utbildningar där vi fått lära oss gå in i program som word osv. FÖR att "alla ska, och kan man så kan du hjälpa andra". Där sitter man och vet att man inte hunnit få rast, att man oftast inte hunnit gå på toaletten under hela dagen och ska slösa sin tid ut en utbildning i något man redan kan.

Det står ju att vi ska höja statusen på vård, skola och omsorg men hur ska man göra det när vi förväntas ha arbetsuppgifter vi inte behöver? :-o


Gällande utmaningen får du absolut hoppa på och göra när det passar :). Jättekul om du deltar :).
Kul även att du kikade in hos mig :D.