tisdag 4 oktober 2022

En solig rolig tisdag

Vilken härlig dag, och jag kunde cykla till jobbet mitt på blanka dan för ett "lära känna samtal" med min nya chef, som är en gammal kollega till mej, så vi känner varandra ganska bra, men är helt ny som chef, och jag ville förstås berätta hur det går för mej efter min sjukskrivning och min nya hörsel, så vi fick ett väldigt trevligt samtal. Cyklade hem genom kyrkogården i eftermiddagssolen....
På kvällen var det dags för roligheter. Svägerskan som bor i USA och hennes man har just kommit till Sverige och Stockholm, då gäller det att passa på att träffas. Är så imponerad av dem, svägerskan 81 år och hennes man 87 år är ett resande par, de ska vidare till Egypten och Jordanien sen efter några dagar i Sverige! Ikväll träffades vi hos en svåger med fru som bor på Kungsholmen, en annan svåger har kommit upp från Skåne, 82 år, så hela syskonskaran var samlad dvs 6 stycken, där min man är sladdbarnet! Yngst i kväll var jag! ( på jobbet är jag nästan alltid äldst!)  Vi blev bjudna på så goda pajer .
Min yngsta svägerska som vi delar stugan i Norrtälje med,  hade tagit med sig tomaterna som blev på mina stora tomatplantor, de blev inte många, men naggande goda!
 En sån trevlig tisdag! I morgon är det dags för jobb igen. Höll på att glömma : TACK för alla gratulationer på min ojämna födelsedag!!

Orsakullan undrar : 

4. Kanelbullens dag, blir det någon bulle dagen till ära?

Nej ingen bulle för mej, däremot fick vi ikväll en god äppelpaj med glass till dessert.

7 kommentarer:

BP sa...

Ja, din tisdag hade då verkligen existensberättigande;-) Vilken dag! Bara positivt! Känns så skönt.
Perfekt med en ny chef som du redan känner till och som känner dig väl. Set kan knappast gå fel. Stort GRATTIS!

Håller helt med dig. Din mans syskon är verkligen aktiva, ressugna och troligen mentalt i toppnivå. Även det är härligt att läsa. Å vilket frosseri i mat det blev. Bara tacka och ta emot:-)

Åt heller ingen bulle, men jag har bara som ursäkt att jag inte gillar sött. Matkoma blev det inte direkt för mig idag;-)

Anonym sa...

Så trevligt när hela syskonskaran kan ses. Och vilka krutmänniskor.
Paj är alltid gott. Kanelbulle kan man alltid äta Ha det gott! Kram//Anna-Lena

Ditte sa...

Verkligen en rolig och trevlig tisdag! Så fint att ses och spendera en kväll tillsammans.
Så roligt att maken har så pigga och aktiva syskon. Och om man kan så är det ju fantastiskt att ta sig runt och uppleva det man kan.
Läckra tomater! Och visst är de egenodlade godast1
Kul med din nya chef som du ju känner från förr och fint att det blev ett bra samtal.
Önskar dig en skön onsdag.
Varm kram

Znogge sa...

Vilken bra och trevlig tisdag det blev och så roligt att ni kunde ses alla. Att resa så långt i den åldern är det nog inte alla som orkar så det är bara att tacka och ta emot.
Trevligt att träffa din nya chef och att det blev ett bra samtal.

Kram och god onsdag!

Anna i Portugal sa...

En härlig dag verkligen! Underbart att kunna resa trots att en passerat 80, de är ett levande bevis på att livet inte är slut förrän en faktiskt är borta. Blir glad av att läsa om din fina dag.

Annika sa...

Skönt med samtalet med din nya chef, ännu bättre att ni känner varandra sen förr.
SÅ mysigt att träffa din svägerska. KRUTPAR som sagt!! WOW, vilken resa de gör. HOPPAS vara lika pigg som det paret då jag är i deras ålder.
Gott med pajer likaså.
Ingen kanelbulle här heller.
Kramar!

Paula sa...

Det bådar ju gott att makens släkt är friska och långlivade! Och så roligt att ses när det går långa tider emellan träffarna. Egypten och Jordanien låter otippat, tycker det är lite oroligt även där i dom trakterna nuförtiden. Kram