fredag 7 oktober 2022

Fem en fredag

Inleder med en bild från morgonyogan på Malta för flera år sedan...en magisk morgon!

Natten på jobbet blev inte lika magisk, vi fick springa en hel del mellan rummen, låga blodsocker på barn, jobbiga smärtor hos mammor. Men det ordnade upp sig skapligt till sist.

Dags för Elisamatildas "Fem en fredag" som idag har temat : gång.

1. Var gick du senast en promenad?

Jag brukar ju ganska ofta ta en promenad vid Brunnsviken, men nu var det ett tag sen. Senaste promenaden var nog till pendeltåget när vi skulle till Fridhemsplan i tisdags. Sen har jag ju promenerat en hel del på jobbet dessa två nätter.

2. Vad har du för vardagsskor?

Två par sköna mjuka  sneakers. Köpte ett par dyra promenad-sneakers på en butik vid Huddinge sjukhus på en av mina besök, jättesköna att promenera i av märket Saocony, men inte speciellt snygga, helsvarta och numera rätt dammiga.

3. Hur många steg ungefär går du en vanlig dag?

Kommer inte upp i 10.000 steg även om jag varit ute och joggat, haha! Trots spring på jobbet så blir det inte mer än 5-6000 steg per dygn, men bättre än ingenting.

4. Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken?

Tycker ju att jag är den snabba i gångtrafiken och får ofta gå förbi andra personer, men är jag ute och går med min långbente man så hinner jag inte med!

5. När är du som mest aktiv?

När jag kör mina pass på Friskis&Svettis!

Orsakullan undrar idag: 

7. Jag vill påminna er om att…

...det är Birgittadagen idag, och jag har namnsdag!

Nu stundar massa roligheter i helgen, närmast är det stort släktkalas i kväll i Enebyberg, hade sett fram emot att få träffa Lilla familjen där som just kommit hem från Cannes, men lilla Samuel har hög feber och sonen är också sjuk, så de får kurera sig hemma.


 

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Lät ju som en knepig natt där, men så blir det väl ibland antar jag i all min okunskap.
Jag är nog långsam, snabba människor passerar mig ständigt, lika bra det, finns det något att snubbla på så får de gärna åta sig det uppdraget. ;)

Ha en underbar fredagskväll. :)

femfemman sa...

Grattis på namnsdag! Just det! Birgitta. Brittsommar. Hoppas att den kommer till helgen....
Jag tror att folk har så olika stegmätare. En del får hur många steg som helst på en dag.Eller också tar de "mussteg".
Min fitbit gillar när jag spelar piano.Är superdålig på att träna... och möjligen bli en något bättre pianist.., men på torsdagar har jag ju musiklektioner. Vissa gånger sjunger vi en hel del... OJ, vad många "steg" jag får då. Idag har jag just nu 10 900. Jobbat förmiddag, med en hel del gående, samt en fem km promenad här hemmavid. Men inget pianoklinkande alls... HA det gott! Kram

Paula sa...

Haha, kan se dig småspringa bredvid din långbente man, han får väl ta o lugna ner sig! Trist att lilla familjen inte är kurant, men det är ju så typiskt. Jag ska på 2-årskalas dubbelt upp imorgon, o trot eller ej, bägge tjejerna är friska...
Du får nog all motion du behöver och mer därtill! Ha så skoj på släktkalaset, och grattis på namnsdagen!

znogge sa...

det lät som en inte helt enkel natt men förhoppningsvis inte lika stressig som på förlossningen.
Som hundägare kommer man ut en del vilket helt klart är en fördel. Sedan gick jag väldigt mycket i mitt jobb men det var då det.
Stort grattis på din namnsdag!

Kram och god kväll!

BP sa...

Stort GRATTIS på namnsdagen:-)
Det verkar konstigt att du inte kommer upp i mera än fem- till sextusen steg/dygn. Bara rundan vid Brunnsviken borde ju resultera i minst 10 000 steg. Å ett jympapass på det. Byt stegmätare och/eller aktivitetsklocka;-)
Ja, att promenera med en man som gör ett steg medan man själv är tvungen att åtminstone två är jobbigt. Man känner sig genast underlägsen;-)
Osis för Samuel och sonen. Man ska inte vara sjuk när man precis har haft semester. Då behöver man ju genast en semester till;-)

Hanneles bokparadis sa...

går hela tiden, inte speciellt fort... handla, slänga skräp, idag blev det nästan en mil

Ditte sa...

Ní har verkligen en tuff arbetssituation och skönt att det lättade-
Kul att läsa dina svar och känner igen mig en hel del. Vad gäller skor har jag de av märket Sketchers som har sulor som följer mina fötter och sviktar.
Stort grattis på Birgittadagen och hoppas att du kunnat/kan fira lite.
Varm kram

Helén sa...

Grattis på namnsdagen!
Tack för påminnelsen, jag ska genast ringa min syster Birgitta och gratta henne med.😊
Känner igen det där med att promenera men en lång man, min exman hade jag också svårt att hänga med när vi var ute och gick.
Ha en riktigt rolig helg och jag hoppas de kryar på sig snabbt.

Anna i Portugal sa...

Grattis på namnsdagen! Önskar dig en riktigt kulig helg med inplanerade aktiviteter.

Äventyret framtiden sa...

Grattis till namnsdagen!
Jag brukar få veta att jag har Stockholmsben när jag är ute och vandrar med maken. Vilket betyder att han tycker att jag går snabbt, vilket jag inte behöver men själv tycker jag att jag har fullständiga Funchalben nu för tiden.
Ha en skön helg!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Kul att läsa dina svar!
Grattis på Birgittadagen!
Jag räknar inte mina steg när jag för så mycket annat. Du är ju en stilig motionär!
Kram!

Janerik Sundh sa...

Det låter som ett rätt tufft jobb du har även på BB. Det är väl konstigt att det är för lite personal i vården, vi är ju alla förr eller senare i behov av en bra sjukvård. Ibland undrar jag över intelligensen hos våra politiker.
Ha en skön helg!

Violen sa...

Hellre bekväma än snygga promenadskor. Har man tur kan man få både och! Jag har också problem med att hålla samma tempo som min man så ibland går han några steg framför och "drar".
Vilket kalas ni var på! Ser väldigt trevligt ut,
Ha en skön helg!

Kina sa...

Grattis i efterskott på Birgitta-dagen! Jag heter också Birgitta. Det viktiga är väl ATT man går, inte hur långt! Det borde jag säga till mig själv, för jag är jättedålig på att ta mig ut! Men 0m man väl gör det så är det viktigt med bekväma skor. Vad kul med släktkalas! Var det trevligt? Ha det gott!