torsdag 13 oktober 2022

Tråktorsdag

Fick be maken svänga förbi Elgiganten på vägen hem från jobbet idag och köpa ännu en ny mobil till min syster, hennes batteri har slutat fungera . Sent omsider kom jag iväg till Järfälla i rusningstrafiken såklart. Sen hade jag problem med hennes simkort, hon har två, och inget av dem funkade i den nya mobilen. Till slut satte jag i det nya batteriet i hennes gamla telefon, och då funkade det, dock funkar inte mobilladdaren att koppla till den gamla telefonen....snacka om tråktorsdag, KajsaLisas tema.
 
Sen åkte vi till Ica i Viksjö där jag bjöd syster på en räkmacka.

Orsakullan undrar idag : 

13. Världstrombosdagen, vad kan du om tromboser?

En hel del vet jag , att få en trombos/blodpropp kan vara fara för livet, inte minst så kan även gravida få tromboser. Det finns sååå mycket jag kan skriva om tromboser, men hänvisar istället till denna sida här.

Tack för alla "krya på mej" hälsningar, nu går det åt rätt håll i alla fall, men det var en seg förkylning som håller i sig än. Långledigheten är slut i morgon, då är det dags att börja jobba igen, tror jag är pigg nog att börja jobba!

7 kommentarer:

znogge sa...

Så jobbigt med din systers telefon. Det var ju bra att det funkade med batteriet men alltihop måste ju fungera tillsammans.
Det är ju räkmackans dag i morgon så det var en god tjuvstart :D
Skönt att du känner sig piggare.

Kram

Ditte sa...

Mycket att stå i för dig. Och kämpigt att ge sig ut i rusningstrafiken.
Fint att telefonen fungerade till sist men den måste ju även kunna laddas.
Gott med en räkmacka innan du fick ta dig hem igen.
Om tromboser finns det mycket att säga om så klokt att du hänvisade till den här sidan.
Skönt att du är piggare och kan börja jobba- Men trist att du varit dålig under din arbetsfria tid.
kram!

Anonym sa...

Världens bästa syster, det måste väl vara du.
Tromboser... "proppar". Inget man vill ha.
Krya på tills det är jobbdag igen. Kram! //Anna-Lena

Anna i Portugal sa...

Vad skönt att du är på benen igen, så klart infaller sånt när en ledig och slappnar av. Bästa systern är du, så snäll och hjälper din syster.

BP sa...

Tycker nog att din Tråktorsdag är svårslaget. Så himla tråkigt där ingenting gick smärtfritt. Tack och lov att du är en händig tjej och klurade ut det där med telefonen. Grejen är dock den att din syster troligen kommer att "sabba" den nya telefonen ganska så snart i alla fall... Ja, jag vet jag är realist och i det här fallet inte optimist heller;-)
Skönt att höra att du börjar tillfriskna. Lite snopet bara att vara frisk lagom till att börja jobba igen efter att ha varit sjuk under ledigheten. Men men...

Anni sa...

Visst blir man tokig när tekniken inte fungerar! Tror att det fattas ett beslut på internationell nivå om att alla nya mobiler ska ha samma standard vad gäller laddning - det vore verkligen på tiden!

Hoppas du sjukskrev dig under ledigheten så att du får tillbaka dina dagar?

Paula sa...

Heej, vilket elände med mobilen, jag får nästan hjärtklappning varje gång man ska fixa något med det tekniska...inget verkar vara standard utan alla märken har sina speciella delar och man kan bli tokig för mindre.
Så trevligt med en räkmacka! var det räkmackans dag då, vill minnas att det var nyss.
Nu måste jag läsa om sjukstugan, har missat den!