tisdag 1 oktober 2013

"Sjung tills du stupar"

Säga vad man man vill om Tommy Körberg, men han kan både sjunga och underhålla! Fick en månad gratis abonnemang (via Wrapp) på Storytel ljudböcker.Jag tänkte att jag provar väl, trots min ihärdiga tinnitus och nedsatt hörsel. Så jag har laddat hem Tommy Körbergs bok "Sjung tills du stupar"- som han själv läser upp. Och jag är helt fast! Han är underbar att lyssna till, helt galna berättelser, och jag har svårt att sluta lyssna , det blev i bilen in till jobbet idag (på 2timmars möte), sen på väg hem. Vidare i bilen till F&S (vi firade 2 år i Stinsens lokaler ikväll, så det blev lite pulsjympa för mej ikväll) och förstås i bilen hem. Döm om min förvåning när jag nu för bloggen skulle leta efter ett foto på boken till bloggen (fotot lånat från cdon) ser att Herr Körberg har en föreställning på Chinateatern (nypremiär i oktober) som bygger just på denna bok,där han både sjunger och berättar!!! Vips vet jag vad jag önskar mej i födelsedagspresent senare här i veckan...hallå käre make!!!!

Så här skriver Adlibris om boken :
I sin självbiografi berättar den frispråkige och folkkäre artisten Tommy Körberg om kärleken till musiken, sitt liv i rampljuset, om kokainmissbruket och tiden bakom galler och om hur det har påverkat honom att ha lämnats bort som barn.
Bert Gustav Tommy Körberg gjorde sin artistdebut som femåring på Brunnskvittret på hemmaplan i Ronneby. Han sjöng Gunde Johanssons "Torparvisan" och fick två askar Tutti-Frutti som gage. Det gav mersmak och han fortsatte att sjunga i körer och delta i kabaréer, men tänkte sig en framtid som utrikeskorrespondent i Sovjetunionen. Den drömmen släppte han när han lärde sig att spela gitarr. I början av 1960-talet svepte popvågen över Sverige och Tommy bildade band med sina kompisar. Så småningom hamnade Tom & Mick & The Maniacs på Tio i topp-listan med "Somebody's taken Maria away". Artistkarriären var igång. Det som följde är idag ett stycke unik svensk kulturhistoria.
Tommy Körberg har arbetat med Hasseåtage, haft en huvudroll i musikalen Chess i London, älskats av flera generationer barn som Lill-Klippen i filmatiseringen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter och vunnit svenska melodifestivalen två gånger. Samarbetet med Björn Ulvaeus och Benny Andersson har fortsatt och tidigare i år fick han årets Dansbands-grammis tillsammans med övriga BAO, Benny Anderssons Orkester.
Sjung tills du stupar är hans egen öppenhjärtiga, bitska och filosofiska berättelse om sitt liv; om hur och varför Tommy Körberg blev Tommy Körberg

6 kommentarer:

Browneyedgirl sa...

Skoj om man hittar något man gillar =) Ha en toppen fin dag <3
Kramen

BP sa...

Du verkar vara helt fast! Riktigt kul om man mot sin gör äntan hittar mågot som man verkligen gillar!

Ama de casa sa...

Åh! Den skulle jag gärna läsa, eller kanske helst höra :-)

Stinsen... Nu kom nostalgin fram igen. När vi flyttade till Sollentuna sålde dom bara Mercedesbilar där, och hur stor nytta har man av det liksom?
Gissa huuuur mycket bättre det blev när Stinsen äntligen öppnade. Gångavstånd och allt :-)

Shamrock sa...

oj den boken har jag missat helt. Undrar om jag ska läsa den själv eller lyssna som ljudbok, vad tror du?

Susanne sa...

Ska nog omvärdera mina tankar om TK.
Kram

Susjos sa...

Shamrock du ska absolut höra Körberg själv läsa upp den!!! :-)