torsdag 16 mars 2017

Morgonljus, veterinärbesök och mathems middag

I morse när jag kom hem från jobbet så möter jag en granne i dörren som jag inte sett förut , han önskar mej glatt en trevlig dag, och vips blir man ju så extra glad! Satte mej en stund i soffan och njöt av morgonljuset, men höll på att somna i soffan, så fick raskt se till att krypa ner i sängen i ett mörkt rum istället.

Dags för Majas årliga vaccinering. Har googlat fram en djurklinik i Solna, som ikväll hade drop-in mellan 19-20. Perfekt,trodde jag. Men fick jaga parkering en kvart innan jag hittade en plats en bra bit bort. Kånkade på Maja i buren till kliniken och tänkte väl att det här går väl fort i alla fall, men icke. Kom in efter att drop.in tiden var slut! 

Som tur var hade jag förberett middagen hemma ( från mathem), en supergod kycklingsallad med bl.a päron och hackad mandel, och till toppingen ( som jag fick ha för mej själv då maken har lite svårt för getost, som jag älskar) som ej syns på bild, en god getostcreme med creme fraiche och honung! Det blev dock en sen middag vid 21-tiden. Men nu är Maja vaccinerad och jag mätt i magen....och njuter av en ledig natt..som jag egentligen skulle ha jobbat! 

7 kommentarer:

BP sa...

Så otroligt fint det ser ut i er nya lägenhet. Love it!

Ja nackdelen med Solna/Frösunda är ju parkerigen. Maken har sin tandläkare inte så långt ifrån dig och det gäller att vara där ungefär en timme innan - inga p-platser...

Men hur lyckades du med att få Maja vaccinerat när du kom för sent till drop-in???? Du "charmade di"g säkert till ett undantag där, skulle inte förvåna mig;-)

MDin mat är inte mitt stuk riktigt. Klarar inte att äta matigt (kyckling) och sött (päron) tillsammans. Å hälsa maken - jag är inte förtjust i getost heller - förutom i form av hårdostar gjorda på getmjölk - typ Pecorino och Manchego.

znogge sa...

Så skönt att det ordnade sig med vaccineringen för är man väl iväg vill man liksom få det avklarat. Förstår din man för getost finns inte på kartan för min del heller...

God morgon och god fredag!

Ama de casa sa...

Ser verkligen jättefint ut i lägenheten! :-) Men jag skulle bli galen över det där med parkeringarna...

Så du lyckades få Maja vaccinerad även fast du kom för sent? Jag tror som BP - du charmade dom såklart :-)

Ha en härlig fredag!

Ditte sa...

Visst är det härligt med en ljus lägenhet. Kan förstå att du njöt en stund av solen innan det blev vila av.
Parkeringsplatser i Solna kan vara knepigt, men du får skaffa dig en "pirra" om du ska iväg med Maja. Bra med en "dea maten" där man kan ta loss skälva påsen.
Skönt att allt ordnade sig och att du inte fick böter denna gång.
Kul att höra att mathems middag var bra. Har alltid undrat...
Och alla behöver ju inte äta allt.
Önskar dig en skön ledig dag, nåja arbetsfri dag.
Kram!

Comsi comsa sa...


Lägenheten ser så stor ljus och fin ut. :)
Maten är helt i min smak, älskar blanda sött och salt....
Skönt att det gick så bra med vaccineringen, charmtroll. :D)
Kram ♥

HWIT BLOGG sa...

Ser så fint och fräscht ut hos er, vilket steg ni tog! Lyckat!
Ja min katt ska till veterinären snart igen, ett helsike att få in henne i buren bara, hon vet exakt vad som är på gång när jag tar fram den :)
Ha en skön helg nu...
Kram Titti

House and Garden by Bia sa...

Har du börjat att komma i ordning nu ;))?...härligt !
Och maten såg god ut !
Önskar dej en toppenhelg !!
Vårkram bia