måndag 14 augusti 2017

Hem från landet och recension av boken "Vända hem"

Idag sken solen igen och jag kunde vara ute och göra färdigt mitt jympapass, härligt! Satt ute och njöt av både frukost och lunch. Men på eftermiddagen var det dags att packa ihop och städa stugan och bege oss hemåt igen. ( visst ser det vackert ut, men all blomsterprakt är svägerskans förtjänst,inte min!)  Har en veckas semester kvar, och jag vill inte alls börja jobba igen nästa vecka!
Ska försöka att njuta av denna sista vecka. Makens syster som bor i USA är i Sverige och hälsar på, så i morgon ska alla sex syskon med partners träffas, därför åkte vi hem redan idag,  det ska bli jättekul att träffas alla i morgon!

Har ju lovat att recensera denna bok som jag fick skickat till mig av snälla Anni, som i sin tur fått den av pockethexorna.blogspot.com.
"Vända hem" är en ung författarinnas debutroman, Yaa Gyasi är född 1989 i Ghana men uppvuxen i Alabama. Boken börjar i slutet av 1700-talet i Ghana där två systrar växer upp, ovetande om varandras existens-en blir bortgift med en engelsk guvernör, en förs bort för att säljas som slav i Amerika, så inleds den vindlande släktkrönikan  i 7 generationer som slutar i nutid.  Jag blir imponerad av att den är så välskriven och detaljrik, man kan nästan känna dofterna ,som inte alltid är så trevliga. Det är många namn att hålla reda på,vilket inte alltid är så lätt, men som tur är så finns det en lista över släktbanden i början av boken som man får titta på ett par gånger.  Det är en tuff läsning om hur de svartas situation har sett ut och ser ut idag. Jag ger den 4 av 5 stjärnor.

5 kommentarer:

BP sa...

Japp, idag sken solen för en gångs skull hela dan den här sommaren.
Ska bli hur kul som helst att läsa om släktträffen. Antar att det händer inte allför ofta att alla sammanstrålar när man bor så utspritt. Njut och ha kul!

Ami sa...

Ni har verkligen fint där i stugan! Men så roligt att träffas allihop!
Kram

Anni sa...

Visst är det en speciell bok! Heja dig som fick ihop recensionen!

Trösta din bokklubbsvän med att Ferrante blir bättre i andra delen. Jag var ju inte heller speciellt förtjust i första. Visst ser man på italienarna med andra ögon? Både på gott och ont.

Villa Frejas bokblogg sa...

Hoppas du får en fin semestervecka! Kram.

Ditte sa...

Vilka härliga dagar ni haft på landet och fint att kunna njuta av blomprakten, helt oavsett vem som planterat dem. Kul att träffa släktingar och bra att passa på när du är ledig.
Tack för bra boktips!
Ha dte gott!
Kram!