onsdag 30 augusti 2017

SFOG -konferens

Jodå, jag tog mig upp kl 06 i morse, innan klockan ringde! Och mötte upp mina kollegor vid mariatorget för gemensam färd till Munchenbryggerierna där konferensen gick av stapeln. Massor av bra korta föreläsningar om allt från sugklockeförlossningar till osäker abort  och stigma i Uganda! Här ses barnmorskan och tillika ordförande i barnmorskeförbundet tala om kvinnans upplevelse efter sugklockeförlossning. All information om dagen fanns på appen som vi laddat ner, där kunde man också ställa frågor som togs upp efter föreläsningarna, snacka om att tekniken går framåt! 

Här har vi barnmorskan och professorn Marie Klingberg från Dalarnas landsting som berättade om "Stärkt sexuell reproduktiv hälsa och rättigheter genom kapacitetsbyggande av barnmorskor i Bangladesh"

Det ingick både smörgås och kaffe på förmiddagen, och här lunch under en timme. Massor av utställare fanns förstås på plats  dessa dagar inom gynekologi och förlossningsvård, hann inte gå runt och titta på allt, man är så glad att få träffa kollegor och hinna prata med dem också, det hinner man ju inte på jobbet!

En fantastisk utsikt från balkongen över södra mälarstrand....

Kl. 17.30 var sista föreläsningen slut, och vi skyndade vidare till Rival för ett glas innan det var dags för middag i Mälarsalen!På plats i Mälarsalen med kollegor...
En bild på förrätten hann jag med i alla fall innan jag la ner mobilen, den smakade mycket bra!

Underhöll ikväll gjorde Annika Lantz, och det gjorde hon med bravur ! God middag, trevligt sällskap och sen blev det dans....all night long....klockan är nu 01.22, och var så svettig när jag kom hem, så en dusch var ett måste! Nu gäller det att orka upp för ännu en dag i morgon på Munchenbryggerierna! 

7 kommentarer:

znogge sa...

Vilken bra och givande dag. Jag gillar när det är flera korta föreläsningar så att man får höra mycket om olika ämnen. Tyvärr har vi oftast föreläsare som maler på i fyra timmar och det har jag svårt för.

Trevlig torsdag!

Ditte sa...

Jätteroligt med en så givande dag och kväll. Detta att ha få tid för att både prata jobb och umgås med kollegor under lättsamma former är så viktigt. Toppen också med många korta föreläsningar och att kunna ladda ner en app och där få all info. Skönt att slippa anteckna.

Önskar dig en bra och givande dag även idag.
Kram!

Ami sa...

Det var en lång dag! Men det gör ju inget när det både är trevligt och givande!

Pocket Hexan sa...

Kul att se att du har haft en givande dag, men jag skulle kanske ha varit med och visat att det inte alltid går så bra.

Nu till något treveligare jag skulle ju kika in hos dig för att visa att nu har jag lagt upp din recension hos mig. Det har varit en hel del hos oss men den här gången är det något väldigt positivt för vår äldste son gifter sig nu på lördag och det har tagit mycket av min kraft o det här strulet med min syn när de inte kunde hitta att jag har grå starr förrän jag bytte optiker.

Hur är det med boken är det någon mer som har visat intresse och vill läsa o rec, den?

Kramis i från Pockethexan själv

PS, nu är du också en Pockethexa nu när du har varit med o rec. en bok :-D DS

Villa Freja sa...

Låter som en intressant och givande dag. Kram

Anni sa...

Jag kan komma och föreläsa om sugklockeförlossningar om jag får en god middag ;-)

Ama de casa sa...

Duktigt att hålla dig vaken! Efter så lite sömn hade jag somnat oavsett hur intressant det än var... :-)