fredag 13 mars 2020

Fem en fredag

I morse kom det som vanligt sms från jobbet att det saknas personal i helgen, och eftersom vi ställt in saker som vi skulle ha gjort i helgen, och behöver klirr i kassan, så ringde jag efter att ha bestämt mig för att jag kan gå in och jobba i morgon natt. Sagt och gjort ,nu ska jag jobba extra i morgon natt.
Denna dag så blev det en promenad med maken som avslutades med en semla och kaffe.
På tv:n så rullar CNN under dagen, och det händer verkligen mycket nu i världen, och det mesta rör sig om corona-viruset. Båda sönerna jobbar hemifrån nu, den ena har ju varit i Österrike och åkt skidor, den andres företag har sett till att personalen får jobba hemifrån i två veckor. Lite annorlunda är det för mej och min man...

Elisa och Orsakullan håller i "Fem en fredag"

1.Vad är något du alltid ser till att ha hemma?

Är nästan beroende av Arlas lättyoghurt, bananer och ägg!

2.Vad behöver du fylla på med i skafferiet?

Behöver nog storhandla just nu, men det viktigaste finns, hårt bröd och musli.

3. Har du gjort några extra inköp med anledning av Coronaviruset?
Nej.

4. Hur handlar du vanligtvis din mat?

Via Mathem, men även butiken närmast oss, en mindre Hemköps butik. Är jag på MoS så handlar jag på ICA där. Om jag varit på F&S så blir det på ICA Maxi i närheten.

5. Vilken vara är oersättlig om den skulle vara slut?
Hm...vet inte faktiskt, mat kan ju ersättas med annan mat. Jobbigare med läkemedel som smärtstillande och febernedsättande.

9 kommentarer:

Paula sa...

Bananer och ägg, vilken kombo! Hihi, men man behöver inte äta dem samtidigt...mycket protein hur som! Bananer föråt jag mig på som gravid när jag mådde konstant illa i tre månader, hjälper föga att det var snart 44 år sen, bara lukten av banan så vänder det sig i magen...
Håller med om att det värsta vore om mediciner inte gick att få tag på. Vilken fin Järvsö-vistelse ni fick. Ingen snö i terrängen där heller, men denna vinter utmärker sig, inget att göra åt.
Trevlig helg, hoppas det flyter på bra på nattpasset

Geddfish ♥ sa...

Jag förstår att du är attraktiv i dessa virustider till att jobba!
Jag har avbokat en resa, det är väl allt. Gick aldrig på bio, som tänkt heller. Annars så är jag minsta möjliga bland folk.
Mitt förråd av Alvedon och Echinacea är också utökat, så då känner jag mig lugn. I matväg har jag alltid något att tugga på men får nog ta en sväng i morgon och köpa på mig lite smakbitar.
Kram!

BP sa...

Antar att ni fick ställa in sakerna till helgen p g a coronaviruset. Men ni fick åtminstone en dag tillsammans. Å varför inte jobba om det bara är en natt.

Ja du, vårdpersonalen tycker jag otroligt synd om. De går ju redan på knä och nu denna pandemi. Om Regeringen väljer att stänga skolorna så brakar hela vården ihop skulle jag gissa. Hemsk tanke.

Ägg glömde jag att nämna. Handla i onsdag, men efter dagens nyheter funderar jag på att "hamstra", men inte under helgen. För då handlar ju alla. Lite dumt att frivilligt utsätta sig för smittrisk.

Ditte sa...

Har förstått att det behövs alla som är tillgängliga nu inom vården. Jättebra att du kunde jobba extra. Men hoppas att skolorna för de yngre barnen och förskolorna inte stängs för vem ska då passa barnen till de som jobbar i dessa nödvändiga yrken.. De äldre eleverna klarar sig ju och att förlänga terminen går ju bra. Men de små barnen...
Fint att det blev en promenad tillsammans och bra avslut med kaffe och semla.
Jag har alltid ett rejält basförråd hemma, helt oavsett corona, är van vid det sedan jag växte upp. Men detta med att hamstra förstår jag inte. Verkar vara mer ett storstadsfenomen har jag förstått av kommentarer på min blogg.
Kram!

Hanneles bokparadis sa...

hamstrar inte men behöver färskvaror, frukt, grönsaker.

Ama de casa sa...

När vi fyllde på medicinförrådet i veckan så plussade vi på en extra ask med panodil (typ "alvedon") och det berodde helt och fullt på corona. Våra värktabletter var inte slut , men med sin febernedsättande funktion kändes det bra om-utifall-att...

Ja du... Förstår att både du och maken kan ha "lite" svårt att jobba hemifrån... Hoppas att din extranatt blir en lugn sådan.
Kram

Ami sa...

Så bra att du kan hoppa in och jobba extra. Förstår verkligen att du behövs!
Kram

Znogge sa...

Själv kan jag inte heller jobba hemifrån och det samma gäller för husse. Så det är bara att bege sig till gruvan när den kallar. Fördelen är väl att jag rör mig med samma människor i alla fall.

Kram och god lördag!

dianasdrömmar sa...

Ha en härlig söndag, hoppas du får vila lite kram