tisdag 24 mars 2020

Tisdagsledig

Sovit som en stock halva dagen, behövligt efter drygt 30 timmars helgjobb. Min man var också ledig efter helgjobbet, så vi passade på att storhandla på ICA Maxi . Där var det mycket bilar på parkeringen, men normalt med folk i butiken. Handsprit vid scanningkassorna.

Bilden är från sommarens korta semester på Mallorca och utsikten från hotellet i Port de Soller, härliga minnen!

Orsakullan undrar idag i sin marsutmaning : Något jag ätit som verkligen inte föll mig i smaken är…
Jag äter ju nästan "vad som helst" , en delikatess som jag älskar är ju surströmming. Men nu var frågan vad jag inte gillar.
Från skolbespisningen minns jag att jag inte var så förtjust i deras potatisbullar med lingonsylt. 
Minns också ett tillfälle från Bibione, norr om Venedig där vi var på semester hela familjen och vid ett restaurangbesök bad jag om en rekommendation på något gott att äta och servitrisen tipsade om "mix grill fish". In kom ett helt fat med små akvarieliknande hårt grillade fiskar med ögon och allt, hua! Gissa om jag ångrade den beställningen!

7 kommentarer:

BP sa...

Smart med att storhandla när ni var lediga båda två.
Det gäller att ha många semesterminnen på lager just nu, för jag har en känsla av att det lär dröja ett tag innan vi kan turista igen...

Som du vet älskar jag också surströmming:-) Dina mini fiskar, fast i friterad form känner jag igen från Spanien. Tyckte de smakade gott, men kunde inte förmå mig att äta huvudet. Min man totalvägrade.

Ditte sa...

Vilken välförtjänt ledighet efter en jobbhelg. Fint att du kunde sova ut och att du och maken var lediga samtidigt. Bra att få storhandlat också-
I dessa tider piggar det verkligen upp att tänka på trevligheter så jag förstår dina tankar till Mallorca och semester.
Mat som inte faller en i smaken. Inälvs och blodmat äter jag inte och heller inte fiskar med ben eller ögon kvar.Annars kan jag nog pröva det mesta. Jo, vad gäller kanin så hoppar jag nog över den också.
Kram

Anki sa...

Bra att kunna storhandla tillsammans!
Om surströmming tycker jag inte! Nu har jag bara provat en enda gång och det är snart 50 år sedan - kanske dags att prova igen :)
Ha en bra dag!
Kram

Ama de casa sa...

Lyllo ni som får handla tillsammans...

Morötter och isterband går bort för min del. Isterbanden är lättare att undvika ;-)
Dom där små grillade fiskarna är inget vidare heller. Gillar inte när maten tittar på mig :-)

Susanne Granholm Carter sa...

Haha, fick mig ett gott skratt av din beskrivning av den annorlunda fiskrätten :) :) Modigt av dig. Jag som är kräsen väljer alltid säkra alternativ. Dottern beställde en gång i Brasilien kyckling, eftersom hon älskade just kyckling... Det som kom in var en hög med ben, typ skrovet utan kött :) Inte särskilt aptitligt men vi fick oss ett gott skratt! Kanske därför hon är vegetarian idag ;)
Ja, nu får vi njuta av någon/några dagars ledighet. Välförtjänta sådana. ska också passa på att handla så man slipper ge sig ut i värsta kaoset, om det blir något kaos i dessa karantänstider...
Njut av ledighet. Kram

Guldkryckan sa...

Storhandling sköter oftast frugan om, via internet, men jag får ofta flytta kassarna från hallen om jag nu råkar vara hemma när leveransen anländer...nog så jobbigt ;)

Skämt åsido...bra att handla tillsammans naturligtvis.

Ja de där fiskarna lät ju inte så aptitliga direkt..akvariefiskar är ju inte så kul att äta...egen fiskodling får en helt ny innebörd för mig...usch.

Ha det fint nu.

Paula sa...

Hej du fina kvinna. Hoppas du fått vila ut lite i alla fall. Glad att läsa att ni till och med hann skratta och skämta. på arbetstid!!!
Undrar varifrån uttrycket "få sina fiskar varma" kommer för det var vad jag tänkte på när jag läste om dina små akvariefiskar med ögon, urk.
Lite otur att dessa dagar drabbas av andra krämpor än Corona, för ingen vill ägna dig ens fem minuter. Nå, jag kämpar på så gott det går, men det är tufft och jobbigt.
Ha en skön onsdag, här blåser alla basilusker all världens väg, kanske någon mening med den hårda blåsten också?