torsdag 4 juli 2024

Håtö gård

Idag åkte vi ett par km till Håtö gård, en western-inspirerad gård med djur och ett café.
 
Stiliga höns /tuppar vad de första vi såg....
...och visst kände jag igen mej! För säkert 20 år sedan var min sektionsgrupp från jobbet hit för western-ridning , gissa om jag var rädd, hade ju knappt suttit på en häst förut! Men vi hade jättetrevligt minns jag, och det hade vi idag också!

En snäll ponny betade fritt, den vågade jag klappa!
Denna tjur klappade vi inte...stiliga horn hade den.
Ponnyridning för de minsta, men Samuel var inte intresserad idag...
En skojig western-by hade de byggt upp...
...med ett fängelse...
..drug store....
Köpte man hamburgare eller korv, så fick man grilla den själv. Sonen fixade en hamburgare till Samuel.
Indiantält fanns på gården, man kunde övernatta där...
Det blev ett jättetrevligt besök på  den gården, som varmt kan rekommenderas när man har små barn.
Inte kan man åka förbi Rådmansö Bageributik utan att köpa bullar...
Två Vinbergssnäckor som parar sig på vår tomt, ja trots att de är hermafroditer(både hane och hona) så behöver de för att bli befruktade, byta sperma med varandra och lägger sedan ägg, läst på wikipedia.

Ikväll passade vi Samuel, så att sonen med flickvän kunde åka in till Norrtälje och gå på restaurang, de tog med sig lillebror, och han såg till att sova under hela restaurangbesöket. Är så glad att vi kunde hjälpa till att passa Samuel så att föräldrarna fick lite egentid!


9 kommentarer:

Ditte sa...

Vilken trevlig utflykt! Och kan tänka mig att det fanns en hel del för Samuel att ta sig an.
Fint med Norrtälje så nära och att föräldrarna kunde få en egen kväll på stan. Ja, lillebror var med och tursamt nog så sov han ju.
Och tror helt klart att Samuel var glad att spendera kvällen med er.
Kram

BP sa...

Alltså att föreställa mig en Susjos i en Vilda Västern By på Rådmansö är inte lätt kan jag säga. Men jag försöker. Har aldrig hört talas om Håtö Gård...

David Attenborough hade varit stolt över dig och fotot du tog av de kärlekskranka snäckorna. En helt underbar bild. Och infon därtill - det visst jag inte. Man lär sig så länge man lever.

Skoj att ni ville passa Samuel och himla schysst av lillebror att sova sig genom hela restaurangbesöket. Två väluppfostrade grabbar med andra ord:-)

LillaSyster sa...

Ååå de där lurviga tjurarna är ju för söta. Jag har faktiskt klappat en, men det var på 1990- talet och pälsen är sträv och fet- inget gosigt alls. Förstår att nu haft det trevligt på gården. Mmmm mer goda bullar, jag måste ta med bästisen nästa vecka och äta bullar på ett fik inne i stan som också gör sådana där stora goda surdegsbullar. Ha en fin fredag!

Anna i Portugal sa...

Alltid kul med lite utflykter och jag kan förstå att det passade fint för Samuel. Highland Cattle är så otroligt fina med sin lurviga päls och långa horn. Mysigt med egentid för er med Samuel tänker jag :)

Znogge sa...

Vilket perfekt utflyktsmål med små barn så jag förstår att det blev bra. Barn och djur brukar vara uppskattat även om det inte blev någon ridning denna gång.
Perfekt sedan att ni tog hand om Samuel så att föräldrarna kunde får lite egentid och gå på restaurang. Alltid uppskattat vet jag.

Kram och god fredag!

Guldkryckan sa...

Trevlig utflykt där, häftigt också måste jag ju säga, gillar ju sådant även om det var längesedan sist...typ 45 år. ;)

Ha nu en fin fredag.

femfemman sa...

Fantastiskt foto på snäckor!
Så kul att komma till platser som man besökte för länge sedan, tillsammans med barnbarnen.
Gissar att det bara var glädje att ta hand om Samuel! Kram

Anki sa...

Vilken trevlig dag! Mycket att titta på och den där "Höglandstjuren" är riktig maffig med sina horn.
Önskar dig en fin fredagskväll!
Kram

Paula sa...

Mjukporr i din blogg, wow! Ser allt spännande ut det där, och inte hade jag heller vetat om att de behöver befruktas trots att de är hermafroditer! Naturens underverk. Vilket trevligt ställe ni hittade! Barn och djur brukar bli en bra kombo! Mina tjejer åker till huvudstaden på måndag för en vecka full med aktiviteter. En dag hade jag kanske orkat hänga med men ack inte en hel vecka...
Kram från pörtet