torsdag 11 juli 2024

Tråktorsdag

Varmt och fuktigt i luften idag, det blev en svettig promenad vid Brunnsviken.
Svägerskan skickade ett foto från landet, 3-bente Jamis fick tag i en skata idag, man blir ju imponerad ( är det inte så att honor jagar till sina ungar tro?), men stackars fåglar! Svägerskan ska inhandla ett halsband med en pingla, få se om det hjälper fåglarna!

För den skatan var det absolut en tråkig torsdag, KajsaLisas tema.
 

5 kommentarer:

femfemman sa...

Klok svägerska! Katter är bland de värsta rovdjuren vi har...tyvärr!

BP sa...

That's life, eller så är naturen. The survival of the fittest - var det inte så Darwin sa?! Och Jamis är absolut en överlevare. För en gångs skull håller jag med den trebenta katten. Skator har vi så det räcker och blir över. En skata mindre som använder mitt vita balkongräcke som toalett;-)

Annars var det verkligen grå och trist här i huvudstaden. Men det var i alla fall 22 grader och inte en droppe regn - än. Så jag klagar inte högt... än;-)

Znogge sa...

Det var imponerande med tanke på att Jamis bara har tre ben och att skator är snabba. Samtidigt så är det naturens gång och alla djur befinner sig mer eller mindre i en näringskedja. Vår Miss E lyckades en gång fånga en skata men hon blev så paff att hon bara stod helt stilla och visste inte vad hon skulle göra. Jag sa "loss" så då släppte hon och skatan flög i väg.
I dag har vi faktiskt soligt här så jag hoppas på en långpromenad utan regn. Kryss i taket!

Kram och god fredag!

Hanneles bokparadis sa...

tuff katt! Katter blir väl diade... sonens katt är steriliserad. Våran katt tog in små möss och småfåglar - och då ska man berömma dem!

Paula sa...

Oj, det var inget litet byte, undrar om fågeln var skadad! Ja pingla kan ju vara lite humant nu när många fågelungar ska ut och prova vingarna. Effektiv dödsmaskin ni har!