tisdag 20 december 2016

Julmatsinköp

Idag var det dags att handla julmaten, som ni ser blir det mycket sill. Vi ska ta med sill till julaftonens knytkalas hos svägerskans dotter med familj, och älskar ju sill, så vill ha lite sill hemma också!

Äntligen blev det dags att baka lussekatter!

Första burken inlagd sill färdig!

Nån liten julgrupp ville jag också ha...

Här är senapssillen färdig...tror och hoppas att den blev bra...receptet fick jag härifrån.
Men eftersläpning av dygnsrytmen såklart efter alldeles för många nätter den sista veckan. Vaknade redan kl 06.11 i morse efter drygt 5 tim sömn. Så tog en powernap i den nya soffan på eftermiddagen, det behövdes!

7 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Senapssillen blir nog väldigt god. :)
Söt julgrupp. Jag vaknar också tidigt, kan vara klarvaken redan vid fem. Tror det blir så när man har mycket på gång. Men känner att jag får för få sömntimmar vilket inte är bra.

Kram på dig ❤

BP sa...

Måste säga att jag verkligen beundrar dig! Hur f*n orkar du?????? Men det gör du ju uppenbarligen. Ser att du är lika ambitiös - nej, du är mycket mera ambitiös än jag - med att tillaga julmaten från grunden. Lat som jag är så ska jag åka in till Hötorget på torsdag och köpa rubbet i Hötorgshallen.

PS. Ha ju aldrig bakat nå't i hela mitt liv. Å även här tittar jag i total beundran på dina fina och ack så läcka lussekatter:-) DS.

TantGlad sa...

Jag är inte den silliga typen, men många älskar ju sill. Däremot gillar jag både katter och lussekatter.

Ha det gott och stor kram.

Ditte sa...

Din energi går inte av för "hackor". Men kanske är det också viss vakoppling för dig med både sillinläggningarna och baket. Förstår att allt blir uppskattat och helt perfekt med knytis på julafton.
Skönt att du vilar dig lite i form mellan varven. Behövligt!
Stor kram!

FREEDOMtravel sa...

Oj, jag är helt imponerad av folk som lägger in egen sill och sånt. Men gott blir det ju! :)

Villa Freja sa...

Så gott med sill! Och skönt att du fick till en välbehövlig powernap.

znogge sa...

Hos dig brinner verkligen flitens lampa. Sillen ansvarar äldsta fröken för i år vilket passar mig perfekt. Skönt med en powernap och det behövde du säkert.

Lycka till med förberedelserna.