fredag 1 maj 2020

Fem en fredag


 Ja, so long April, och välkommen sköna maj...
 ...dock en väldigt regnig start på denna månad.
...men de finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...eller? Jag utmanade regnet och tog mej ut på en joggingtur, hade lite tur, det regnade knappt då!

Elisamatilda håller i fem en fredag, idag undrar hon :

Vad skulle du göra med mer förvaringsutrymme?
Ja, det är något man alltid vill ha, vi som flyttade från radhus till en liten lägenhet saknar förstås fler garderober, eller ett större klädförråd. Drömmen vore ju en "walk-in-closet", där jag skulle förvara kläder och skor lite bättre!

Vad skulle du göra med en större bostad?
Är väldigt nöjd med vår lilla lägenhet, behöver inte en större nu när vi bara är två i hushållet.

Skulle du hellre ha ett större kök eller badrum?
Svår fråga, behöver mer avlastningsytor i köket, och vi skulle kunna klämma in en lite köksö om vi vill.  Men jag vill också ha ett badkar, och då behöver vi ett lite större badrum, så eftersom köket är okey i storlek, så väljer jag ett större badrum.

Vad skulle du göra med ett större sovrum?
Vi behöver fler garderober, saknar det ! 

I vilket rum tillbringar du helst din tid hemma?
Där svarar jag som Elisamatilda : soffan i vardagsrummet, som vi köpte på Mio precis innan vi flyttade, där sitter jag med min dator eller Ipad framför TV:n, där vilar jag på eftermiddagarna om jag blir trött. 

Orsakullan fortsätter med en maj-utmaning och undrar idag :

Första maj idag, och majtåg är inget som man får gå. Dock ska man hänga rött ut genom fönster eller balkonger. Gör du detta?
Nej, det har jag inte gjort.

Så är det dags att jobba igen efter en längre ledighet, känns sådär om ni frågar mej....





7 kommentarer:

BP sa...

Du skulle nog stortrivas i vår lägenhet med två stora walk in closets och ett litet. Gissar att du inte skulle säga nej till vårt badrum heller. Det är visserligen ganska litet och inte direkt ergonomiskt rätt efter stambytet (mitt fel), men det har ett badkar:-)

Så du har inte "flaggat" heller idag. Hade ingen aning om att man skulle hänga nåt rött på balkongen. Det har mig gått helt förbi...

Hoppas du får en dräglig natt på jobbet. Förstår helt och hållet att det inte känns sådär WOW just nu. Beundra dig och alla dina kollegor som kämpar på som ni gör. KRAM!

Ditte sa...


Ja, inte var det något väder att glädjas åt, men å andra sidan får och kan vi gå ut fritt och det är verkligen något att glädjas åt. Bra gjort att ta en joggingtur men alltid skönt att röra på sig. Jag joggar ju inte men det blev en runda på 7 km i promenadtakt. Med en del fotostopp.
Kul att läsa dina svar till frågorna. Vad gäller förvaring så tror jag nästan alltid man tycker man behöver mer. Men man har ju oftast alltför mycket saker. I varje fall har vi det.
Vi har satt in extra garderober i sovrummet och har en stor klädkammare. Vi har också ett bar förråd i källaren där vinterkläder förvaras och en del annat. Dessutom ett annat förråd i grannhuset som vi skaffade när vi hade båt. Behövdes då för segel och annat. Och nu har vi det ändå. Kostnaden är minimal.
Önskar dig en natt med lagom jobb.
Kram

Geddfish ♥ sa...

WIC är inte så dumt, men det kan jag inte få här. Jag älskar att ha ordning på kläder och skor men det har jag fått numera, när jag själv kan disponera allt i klädkammaren.
Badkar har jag också i mitt lilla badrum, så ja, helt perfekt.

Önskar dig verkligen en dräglig natt och beundrar er i vården, ni är fantastiska!
Kram

Hanneles bokparadis sa...

jag lyckades också ta mig ut innan regn :)
Svärdotter hjälpte mig rensa bland kläder.

Anki sa...

Ja, så är det nog - angående vader och kläder alltså :)
Ett större badrum är nog det enda jag behöver ... och någon mer garderob vore kanske bra, men inte nödvändigt. Vi har det nog ganska bra här i vår lilla stuga :)
Hoppas natten varit bra - och sov gott, när du kommer hem!
Kram

Znogge sa...

Trots att vi bor i hus har vi dåligt med förvaringsutrymmen men det går ju att åtgärda. Maj började soligt här men i dag är det molnigt...

Hoppas arbetspasset gick bra.

Kram

Ama de casa sa...

Jag skulle definitivt vilja ha ett större kök - så jag fick plats med en diskmaskin!

Haha! Jag demonstrerade tydligen igår då utan att veta om det. Torkade tvätt på terrassen och det var - överraskande nog - mest rött där :-D