lördag 16 maj 2020

Lördagskul

På förmiddagen när jag väl vaknade och tänkte ut på en joggingtur ,men märker att det är massa folk ute och fixar i soprummen och en container står uppställd på gatan...är det städdag månne i föreningen?  In och kollar på föreningens hemsida och ser att det stämmer...hm. Cykelförråden ska tömmas  för städning och ej märkta cyklar ska slängas....
Min man är snäll och går ut för att städa ( och rädda min cykel) medan jag så småningom försiktigt tar mig ut på min joggingrunda medans det grillas korv som avslutning på en av gårdarna.  Jag har väldigt lätt att glömma dessa städdagar!

Idag bokade vi med kort varsel middag på restaurang Esperia på söder, för att fira min barndomskompis som just fyllt 60 år, även en bekant från mina tidiga år i Stockholm var med med sin man, så vi blev ett gäng som hade en toppenkväll, avslutades  på Pitchers ( som var väldigt tomt med folk för att vara en lördag) vid Mariatorget, när de tände lamporna vid  01 tiden så förstod vi att det var dags att gå. Bokade smidigt en taxi via Bolt som kom inom 2 minuter, och väldigt smidigt och fort var vi hemma i Solna igen för en billig penning. Vilken trevlig kväll vi fick, glömde helt bort att fota maten, men en bild blev det på cappuccinon och min Ouzo!

Orsakullan undrar: Jag är den i sällskapsspel som…
ja, vadå, vinner eller förlorar?
Vi spelar ju roliga quiz när vi är i Järvsö, delar upp oss i lag och vi brukar vinna varannan gång, inte dumt alls.

5 kommentarer:

Ama de casa sa...

Snyggt att smita så elegant från städningen ;-) Bra att cykeln blev räddad ändå :-)

En härlig kväll fick ni också - ingen dum dag alls!

Hoppas söndagen blir bra den med :-)

Znogge sa...

Gemensamma städdagar verkar inte vara någon hit så skönt att du slapp undan ;-) Hoppas cykeln klarade sig i alla fall. Vilken bra och trevlig kväll det blev för er del!

Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Oj, har ni städdagar?? ;) Här i huset bestämmer vi själva vilka dagar vi ska ta ute....inte blir det många precis :D Snäll man du har som fixade det ändå...
Låter verkligen som en trevlig kväll ni hade, välförtjänt dessutom :)
Ha det fortsatt fint i kväll också, kram!

Ditte sa...

Perfekt! Och visst är det lätt att glömma dessa dagar. Tursamt nog har vi inga. Men däremot får vi en gång om året gå ner och märka cyklarna för annars ryker dem. Blev nog bra med en joggingtur och maken styrketränade ju med städningen. Bra fördelning.
Vilken trevlig kväll. Esperia har vi aldrig varit på men det ska väl bli. Däremot har vi besökt "Pitchers".
Tack för tipset om taxi via "Bolt". Kände inte alls till dem.
Kram och trevlig söndag. Det som är kvar av den.

BP sa...

Vi har också haft en container stående på innergården förra veckan. Men det var hushållen som slängde sina grovsopor där. Å städdagar av cykelgaragen har vi här också. Lika bra att vi inte har några cyklar, för jag skulle absolut glömma att ta undan dom.
Härligt med en utekväll, verkligen behövligt i dessa coronatider för att hålla humöret uppe. Det är nog första gången att du glömde fota maten, det brukar du ju inte göra. Men det visar ju att ni hade roligt, eller hur?!