fredag 18 september 2020

Fem en fredag

 

Idag ville svägerskan att alla som kunde av svågrar och svägerskor m.fl skulle ses i Kungsträdgården och äta lunch ute. Jag och maken cyklade in. En underbart solig fredag.

En av sönerna kunde komma ifrån jobbet också.
Så himla mysigt att kunna sitta ute och äta lunch i mitten av september.

Syskonen delade på en morotskaka till efterrätt.
Minnet som kommer upp på Facebook idag är från Santorini i september 2012 och staden Oia, vilken utsikt det var där!


Fem en fredag håller Elisamatilda i, jag hänger på: 

Vad är det dummaste respektive smartaste du gjort den här veckan?

Det dummaste jag gör är väl att jag alltid kommer så sent i säng när jag kommit hem på morgonen efter nattpasset, måste oftas äta frukost, leka med Molly...och tiden går!
Det smartaste är nog att jag inte ställer klockan på ringning när jag inte behöver, utan sover ut, så kroppen får sin vila.

Vad är det bästa respektive värsta du ätit under veckan?

Sushin som stod och väntade på mej hemma när jag vaknade i tisdags eftermiddag smakade mums!  Värsta? Äter inget som jag inte tycker om...

När under veckan var du gladast och när var du mest ledsen?

Alltid glad när man får träffa sina barn, som ena sonen idag, men också så euforisk efter att ha varit på F&S, nu har vi också en liten Molly som gör mej så glad varje dag! Ledsen har jag inte varit.

Vad fanns för mycket respektive för lite av under veckan?

För många timmar på jobbet blev det i tisdags, först möte från klockan 19.30, och så övertid på morgonen, så var mer än 12 timmar på jobbet, inte undra på att man blir yrslig, och inget i magen på många timmar. 

För lite ledighet...om man får klaga, redan ikväll är det dags för nattjobb igen, alltid lite trist att behöva åka iväg till jobbet en fredagkväll.

Vad ser du fram emot under nästa vecka, och vad bävar du för?

  Nästa vecka firar vi bröllopsdag, och äntligen blir det en träff med bokcirkeln, det ser jag fram emot. Bävar för att behöva gå upp tidigt på tisdag för en lång utbildningsdag på jobbet ...


Orsakullan undrar idag : 
  1. När packade du något senast?  I onsdags så packade jag min F&S ryggsäck med IW-skorna och IW-programmet och vattenflaska.  Och just nu har jag packat min väska med frukt ,bröd och ägg, för en natt på jobbet, hoppas jag hinner äta det också!


13 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Ja, det är mycket hit och dit i arbetslivet.
En del jobbar alla helger, andra ständig natt, andra 8-17, en del pensionärer.
Himla gott att va pensionär, även om mycket mindre i pengar, men så mycket annat. Dock saknar det sociala med jobbet.
Kram!

BP sa...

Så smart av din svägerska att sammankalla familjen i Kungsträdgården. Det var ju hela 19 grader idag, så underbart.
Hoppas åtminstone att du och din man är lediga båda två när ni firar er bröllopsdag nästa vecka. Gissar att ni kommer att fira. Å snart är det ju din födelsedagsmånad också:-)

Bokdamen sa...

Vackra bilder! Det kan bli mycket på jobbet, har kul jobb som tur är. Men balans behövs förstås.

Hanneles bokparadis sa...

god sushi åt jag i går.

Mrs Calloway sa...

fina bilder! härligt att äta ute. jag envisas med att äta frukost ute inpackad i fleecetröja och yllesockor. men idag var det kallt

Ditte sa...

Perfekt med en cykeltur in till Kungsan för utelunch i det fina vädret. Ett gott initiativ av svägerskan. Passerade Kungsan i torsdags men då var det ganska molningt och besökarna ganska få. Kan tänka mig att idag hade "alle man gått ur huse".
Härlig bild från Santorini. En så vacker ö. Var dä rförsta gången på 1960-talet och då var det genuint. Var där senast i slutet av 90-talet och även då var det väldigt fint.(Vi båtluffade ) Och vbn du har här på bilden är lika vacker som jag minns den.
Kram!

Äventyret framtiden sa...

Toppen att ta sig tid att träffas som ni gjorde. Guld värt att träffas.
Hoppas din natt blev lugn och att du hann äta lite av frukt, bröd och ägg och att du får sova gott därhemma medan lilla Molly busar.
Ha en fin lördag!
Kram!
pst. Fina bilder!

Ama de casa sa...

Vilket härligt initiativ att sammankalla alla som kunde i Kungsan! Såg hur trevligt ut som helst :-) Morotskaka är faktiskt jättegott - det smakar ju inte morot längre i en sån :-D

Hoppas du hade en lugn natt!

Znogge sa...

Vilken härlig fredag och så mysigt att ni kunde träffas för en lunch utomhus. Än så länge är vädret okej men det kan ändras snabbt.

Kram och god lördag!

Susanne sa...

Så underbart att kunna sitta ute, hoppas, hoppas att det fortsätter ett tag till. Nu ska jag gå ut och sätta mig med kopp kaffe och DN.

Tove Olberg sa...

Njutbart inlägg med härliga bilder!
Gott att vara tillsammans och äta gott :-)Ja, det där med att starta upp helgjobbet har sitt en fredagskväll - men jag minns att jag tyckte att ledig måndag var rena fröjd, då startade alla sin arbetsvecka. Hoppas du fick en god natt och nu sover skönt!
Ha en bra natt som kommer - i Norge säger man Ha en god vakt :-)
Kram!

Ami sa...

Vilken mysig träff ni fick. Och härligt att ni kunde sitta ute. Kram

Paula sa...

Du måste väl ändå ha fått in en skaplig rutin på detta med att gå o lägga sig efter jobbnatt? tycker det låter så himla svårt. För även om kroppen är trött när man kommer hem efter dagsjobb så går man ju inte direkt o lägger sig...Men kanske öronpropparna och nerdragen mörkläggningsgardin hjälper...
Jag vill äta sushi igår när jag träffade mina tjejer, men Paulina som ju är gravid skulle visst inte äta det, så det blev thai istället. Klokt att inte äta något man inte gillar, haha
Kram