lördag 26 september 2020

Hemma Vasastan

Jag tackade nej till att följa med upp till landet i morse klockan halv åtta då det var städdag! Men vaknade ändå tidigt. Fick sällskap av Molly på balkongen i morse...
..då jag invigde vår nya infravärmare medans regnet smattrade mot rutorna. 
Försökte kolla på tv4play, men fick sällskap då också!
Sen sov vi båda två på eftermiddagen! När min man kom hem sent omsider, så var Molly fortfarande trött, så en dosa snus på magen bekommer henne inte alls!
Ledig lördag kväll, och inget inbokat, så vad passade bättre än en god middag ute på stan med de som jobbat hårt på landet idag, maken och äldsta sonen! Jag och flickvännen hade tagit det mer lugnt!

De bor ju i Vasastan och bokade bord på en restaurang på Dalagatan som jag aldrig hört talas om ; Hemma Vasastan.  Öppnade 2013. 

Vilket fantastiskt ställe, trevlig personal ( tyvärr väldigt mycket folk och lite bullrigt för mej ) och mycket god mat! Vi var alla nöjda med vår Toast skagen till förrätt.
Jag tog deras halstrade tonfisk med sparrisrisotto , ruccola, granatäpplen och gremolata till varmrätt, den var heeelt ljuvlig!
Som dessert valde jag  deras Irish coffee, mycket god.

 Kan verkligen rekommendera Hemma Vasastan! Dit vill jag gå igen!


Orsakullan undrar idag : 

  1. Det här var ganska dumt gjort av mig…som tur är så glömmer man lätt det dumma man gör, så jag kommer inte på något just nu , väldigt skönt!

10 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Tänk att så mycket gott händer på en dag!
Mjau mjau, skål och tack :-)
Kram

Anki sa...

Ser ut som en alldeles utmärkt lördag!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Du har den allra finaste lilla städhjälpen man kan ha. Så skönt att ha värme på balkongen, kunna sitta/ligga där och bara vara när regnet smattrar på utsidan. Härligt och härligt gott ser allting ut att vara på Hemma i Vasastan. Väldigt gott ser det ut att vara!
<3

Ama de casa sa...

Smart att våga vägra landet när det var städdag :-D
Haha! Så typiskt katter - lådor och papperspåsar är helt oemotståndliga ju :-)

Maten såg väldigt god ut också.

Ha en finfin söndag!

Ditte sa...

Tycker du tänkte helt rätt med att avstå städningen och familjen var ju representerad. Visst är det skönt med infravärmen! Blir ju lite längre balkongsäsong då.
Molly är ju för härlig. Hon vill helt klart vara med och mitt i.
Tack för fint restaurangtips.Hit går jag gärna. Och kan tänka mig att det var extra många ute en lördag kväll. Maten verkade hur god som helst. Helt i min smak.
Önskar dig en bra söndag.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Mysigt och matigt inlägg, gillas!
Gott med lite kattungebilder. Molly uppför sig precis som det anstår en katt ;)
Skyltkram!

Guldkryckan sa...

En "Conny" hos dig med? Bra där!!

Blir ju helt salig här efter den bilden av maten, och jag som bara ska ha köttsoppa till middag idag...oj oj oj...hur ska detta gå ;)

Fina Molly där...härligt.

Ha det fint.

Znogge sa...

Vilken bra avslutning det blev på dagen och gott såg det ut. Lite jobbigt dock med hög ljudvolym för det gillar jag inte heller.

Kram och god kväll!

Paula sa...

Ååååh, tonfisk! Det är nog flera år sedan jag åt färsk tonfisk som bara som hastigast sprungit över en het stekpanna. Smälter i munnen. Vilken trevlig kväll ni fick!

BP sa...

Missade det här inlägget! Så tack för påminnelsen:-)
Då har Conny fått en brorsa då. Visst är den bra! Älskar denna infravärmare och har frågat mig själv varför jag inte köpt en sådan för länge sedan. Du kommer älska den under soliga vinterdagar, liksom jag med.

Mycket smart av dig att hoppa över städdagen på landet. Det var ju riktigt pissväder igår morse.

Hemma Vasastan har jag hört talas om, men har inte varit där. Maten såg otroligt god ut, men synd att ljudnivån var så hög. Det är faktiskt nästan karakteristisk för krogar i Vasastans gamla hus att akustiken är för hög. Å sådana "ljuddämpare" som man kan sätta upp på bland annat väggar är visserligen snygga, men svindyra.