tisdag 1 september 2020

Välkommen September

 Godmorgon September! Frukost på en solvarm balkong inledde dagen, inte helt fel.
 Sen var jag så nyfiken på att prova min nya cykel, och med en hövding runt halsen. Tog mej en tur till Solna centrum, och vilken härlig cykeltur det blev! Backarna bara gled jag uppför med min nya elcykel!  Härligt. Lite tufft var det att gå runt med batteriet i centrum sen, men den fick plats i min väska som jag kunde ha på axeln i alla fall.
i
 Min man tyckte vi kunde åka in till stan och gå på restaurang ikväll, och jag är inte svår att övertala. Det blev en favorit i repris, den grekiska restaurangen Esperia nära Mariatorget. Provade deras havsabborre ikväll, smakade mycket bra.
En trevlig tisdag är tillända!

Orsakullan fortsätter sin månadsutmaning i september, dagens undran är:
  1. September har bokstaven R i sig, det sägs att alla månader med R ska du tillsätta kroppen med D-vitamin. Är detta något du gör? 
Ja, jag hoppas jag får i mej det genom maten....


7 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Kan inte låta bli att skratta efter din förklarande kommentar om Hövdingen igår. Den ser fortfarande ut som en Y-front kalsong. Sorry:-))))

Att släpa runt på ett batteri - det hade jag aldrig tänkt på att man måste göra när man ha en elcykel - oooooops!

Perfekt med en middag på restaurang! Din man kommer alltid på bra idéer när du är ledig. Å tajmingen att ni är lediga båda två är ju kanoooon!

Hoppas ni har lika roligt imorgon:-)

Znogge sa...

Vilken bra dag och kväll det blev! Visst är det härligt med en elcykel!

Kram

Äventyret framtiden sa...

Haha, och jag som skrev att du skulle sitta på hövdingen. Man lär så länge man har en lever. Har förstått att man behöver släpa på sitt cykelbatteri för att inte bli av med cykeln, men det är kanske inte så förfärligt tungt trots allt. Lite extra styrketräning på kuppen bara.
Havsabborre hör till en av mina favoriter när vi är utomlands ( i Medelhavet och på Madeira) . Mycket gott brukar det vara.

En fin onsdag önskas!

Ama de casa sa...

Har inte heller tänkt på det där att man måste släpa på batteriet. Men, men. Det du förlorar i benträning på elcykeln får du kanske igen i armmuskler ;-)

Såg väldans gott ut det där! Men jag gissar att det kanske kostade lite mer än 10 euro? ;-)

Här skiner solen året runt så jag tror att det där med D-vitamin ordnar sig med automatik :-D

Ha det gott!

Ami sa...

Det hade jag inte heller en tanke på att man måste bära med sig batteriet!
Men vilken trevlig avslutning det blev på dagen. Kram

Geddfish ♥ sa...

Ja, hur man än gör, så får man släpa runt på något.
Mitt cykelbatteri väger 3 kg och det är tungt. Jag frågade cykelhandlaren och han tyckte att det inte skulle behövas, batteriet är ju fastlåst i cykeln. Finns de som även tar av reglagen på styret. Det förtar lite av nöjet med att släpa på tyngder.
Undrar hur andra gör?
Trevlig onsdag och kram!

Ditte sa...

Vad roligt att du testade din nya cykel och att det blev en lyckad tur. Jag är också sugen på att köpa en hövding men någon elcykel behöver jag inte. Behöver den motion jag kan få .(Kan ju inte jogga....)Men det dröjer innan jag kan cykla igen. Min operation i axeln blev knepig och den ska vara tejpad i ytterligare två månader. Puh. Och inte ansträngas.
Ja, just det. Man måste ta bort batteriet i elcykeln...
Trevligt med Esperia. Vi har ännu inte kommit dit men det ska väl bli av.
Kram och trevlig onsdag.